Què pots fer aquest cap de setmana? I altres plans

Us oferim algunes activitats per aprofitar al màxim aquests dies

ARA
3 min
All Those Market al Teatre Nacional de Catalunya

BarcelonaL'ARA us proposa diversos plans per fer arreu del país aquest cap de setmana:

1.

Dia Internacional del Jazz

Passeig de Gràcia (Barcelona). Diumenge 28 d'abril

El diumenge 28 d’abril, Barcelona se sumarà a la commemoració del Dia Internacional del Jazz amb una gran jornada de gairebé 10 hores de música en viu gratuïta i a l’aire lliure. La jornada, organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en els actes commemoratius del 200 aniversari del passeig de Gràcia. A Barcelona l’escenari de la diada estarà ubicat a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer Casp. Hi desfilaran sis grups que representen la diversitat del jazz, amb artistes de l’escena barcelonina com Sant Andreu Dixie Band o Mestres del Raval i un concert final a càrrec d’Antonio Sánchez, bateria mexicà que ha estat col·laborador, entre molts d’altres, de Michael Brecker i Pat Metheny.

L'esdeveniment és d'accés lliure. Per conèixer-ne tots els detalls, consulteu-ne la pàgina web o les xarxes socials.

2.

Festival Pla de Cinema Rural

Diversos espais de Juneda (Lleida). Del 26 al 28 d'abril

Arriba el Pla, el Festival de Cine Rural de Juneda, un espai de reivindicació, divulgació i celebració del cinema que està en diàleg amb l'entorn rural.

Dos àmbits, el rural i el cinematogràfic, que necessiten ser exaltats: les sales de cinema viuen en constant perill d'extinció, mentre que oficis com la pagesia o la ramaderia extensiva estan amenaçats per nous mitjans de producció i un despoblament cada cop més evident. És per això que neix aquest festival, perquè té les eines necessàries per servir de megàfon de la cultura, d'una banda, i de la tradició, de l'altra. I el més important: ho pot fer d'una manera amena, entretinguda, sostenible i popular.

Trobareu la programació i la venda d'entrades aquí. No us ho perdeu!

3.

Fira de Primavera

Diversos espais de Martorell. Del 26 d'abril al 5 de maig

La Fira de Primavera omplirà d’il·lusió Martorell del 26 d’abril al 5 de maig. Les fires –d’artesania, de comerç, d’indústria i de gastronomia–, les activitats tradicionals, els espectacles multitudinaris com la llegenda del pont del Diable, les cites musicals de l’Anual Flaixbac i el concert de Miki Núñez o la jornada castellera en seran alguns dels actes més destacats. Seran deu dies d’activitat frenètica, amb prop d’una setantena d’actes programats que, a més de les fires, inclouen tornejos d’esports, música, tallers, espectacles, teatre, cinema, gastronomia i exposicions, entre d’altres. Ventall d’activitats consultable a la web.

4.

29è Dixieland

Diversos espais de Tarragona. Del 25 al 28 d'abril

Arrenca la 29a edició del Festival de Dixieland de Tarragona, que tornarà a escampar la millor música jazz per tots els racons de la ciutat, i ho farà amb una atractiva programació d'activitats entre concerts, sessions de ball, xerrades i tallers, entre d'altres.

Es programen una quarantena d’activitats, que omplen els carrers, els bars i els escenaris estables amb el ritme encomanadís del dixieland, el swing, les brass bands i les big bands, amb el suport i la participació de diferents entitats i empreses de la ciutat. Per a més informació, consulteu el següent enllaç o les xarxes socials de l'Ajuntament.

5.

Fira Q

Pavelló Inpacsa (Balaguer). Dies 27 i 28 d'abril

Un any més, torna la Fira de la Qualitat de Balaguer. Una fira en què s’integren els sectors econòmics més potents de la ciutat, com són el comerç i els serveis, l’energia i l’eficiència energètica (II Saló de l'Energia de les Terres de Lleida), el producte de proximitat (37a Mostra Nacional de Coca de Samfaina i Recapte), la restauració i l’oci (8è Concurs de Cuina de Proximitat Josep M. Morell). L'horari serà de 10.00 h a 20.30 h ininterrompudament. Consulteu aquí tota la programació.

Fira J

En el marc de la Fira Q de Balaguer, també arriba una nova edició de la Fira J, una vetllada de música engrescadora i festiva que enguany comptarà amb les actuacions dels DJ Manel López, Joan Roca i K-Zu. L'entrada és lliure i gratuïta. Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

6.

Flors i Violes

Diversos espais de Palafrugell (Girona). Del 26 al 28 d'abril

Palafrugell celebra la 15a edició del Flors i Violes, la festa de benvinguda a la primavera i al bon temps, que reuneix flors, colors, olors, sabors, arts escèniques i arts plàstiques en un mateix festival.

La cita obre al públic una sèrie d'espais, públics i privats, intervinguts per artistes (plàstics, visuals, sonors…) que transformen i ocupen l'espai, utilitzant-lo com a element de trobada, acció i reflexió, juntament amb els carrers i comerços de la vila decorats pels mateixos comerciants, que entre ells formen un recorregut. A més a més, en aquest recorregut de patis i espais, s'hi troben tot un ventall d'activitats d'arts escèniques diverses com ara música, dansa, teatre, espectacles infantils, tallers, cercaviles, etc. Així mateix, hi haurà un espai dedicat a la gastronomia, de caràcter popular, amb un escenari que acull el final de totes les cercaviles i actuacions, i que s'ha convertit en el punt de trobada de la gent.

Trobareu tota la informació a la pàgina web o a les xarxes socials.

Més propostes de plans i activitats

stats