Barbara Bush renuncia a sotmetre's a cap més tractament

La família ha informat que només rebrà cures pal·liatives a casa

L'exprimera dama dels Estats Units Barbara Bush, amb un estat de salut molt delicat des de fa anys, ha decidit que no tornarà a l'hospital i que d'ara endavant només se sotmetrà a "tractaments pal·liatius" a casa, segons van informar ahir fonts pròximes a la família i com ha recollit Efe. "Després d'una sèrie d'hospitalitzacions recents, i després d'haver-ho consultat amb els seus familiars i metges, la senyora Bush, de 92 anys, ha decidit no sotmetre's a tractaments mèdics addicionals i en comptes d'això se centrarà en tractaments pal·liatius", va anunciar el portaveu de la família Bush, Jim McGrath, en un comunicat.

La dona de l'expresident George H.W. Bush (1989-1993) i mare del també expresident George W. Bush (2001-2008) pateix des de fa temps una obstrucció pulmonar crònica, que ha afectat la seva capacitat cardíaca, cosa que l'ha portat a ser ingressada en nombroses ocasions al llarg dels últims anys. "A ningú que conegui Barbara Bush li sorprendrà saber que ha sigut una roca davant de la seva deteriorada salut, i que gràcies a la seva fe no s'ha preocupat de si mateixa sinó dels altres", afegeix el comunicat.

Encara que McGrath no ha volgut aprofundir en si hi ha hagut algun canvi en el seu estat de salut que hagi dut l'ex primera dama a prendre aquesta decisió, el portaveu ha apuntat que Barbara Bush es troba "envoltada d'una família que l'adora". Nascuda a Nova York el 8 de juny del 1925, Barbara Pierce (el seu nom de soltera) és una de les dues dones a la història dels Estats Units –al costat d' Abigail Adams (dona de John Adams i mare de John Quincy Adams, segon i cinquè presidents dels EUA)– que ha sigut esposa i mare d'un president. Al seu país es va fer molt popular com a defensora de l'alfabetització, tant de joves com d'adults, una causa que sentia molt pròxima a causa de la dislèxia que patia el seu fill Neil i en la qual es va implicar de manera activa al costat de diverses organitzacions.

L'ex primera dama va continuar amb la seva croada a favor de l'alfabetització i va crear la seva pròpia fundació, The Barbara Bush Foundation for Family Literacy, que dona suport a organitzacions de tot el país que difonen els hàbits de lectura entre nens i adults. Per donar suport econòmicament aquesta causa va escriure el llibre 'Millie's book: as dictated to Barbara Bush' [El llibre de Millie segons el va dictar a Barbara Bush], en el qual explicava els detalls diaris de la vida a la Casa Blanca a través dels ulls de Millie, el gos del matrimoni Bush, que va recaptar més d'un milió de dòlars que van ser destinats als programes de lectura.

Més continguts de