Estils 11/07/2017

Bloguers i ‘youtubers’ que ens ajuden a planificar un viatge

Les tradicionals guies de viatge en paper tenen ara una espectacular competència a internet

Nereida Carrillo
5 min
Bloguers i ‘youtubers’ que ens ajuden a planificar un viatge

BarcelonaLa xarxa ofereix un ampli ventall d’eines per planificar una ruta: blogs de viatgers empedreïts, ‘youtubers’ que mostren les seves experiències i aplicacions de mòbil per buscar restaurants, traduir algunes paraules o pescar un vol barat. A diferència dels tradicionals llibres de destins, a la xarxa totes les narracions són personalitzades: podem saber què va explorar un viatger com nosaltres en un destí determinat, com s’ho va fer per estalviar, què li va agradar més i què esborraria de l’experiència

Blogs: viatges amb pèls i senyals

Sovint comencen com una eina per explicar un viatge a la família sense gastar gaire en trucades telefòniques. Però aviat els blogs de viatges es converteixen en molt més, en tota una referència per a molts turistes. Hi ha blogs per viatjar en família, per recórrer el món de forma low cost o, per als més esportistes, on s’explica com fer cicloturisme en condicions.

‘La maleta de Carla’

Madagascar, Cuba, els Estats Units, Tailàndia o Bòsnia són alguns dels molts destins que ha visitat Carla Llamas, una periodista que, acompanyada de l’Adrià, viatja pel món per després explicar-ho a La maleta de Carla. El blog es complementa amb un canal de YouTube i comptes a Facebook, Twitter o Instagram; en aquest últim, la segueixen més de 7.000 persones. La Carla no només difon el que l’ha apassionat més de cada ciutat, sinó que també dona consells útils: com estalviar, com moure’s millor o com descobrir racons amagats. On es pot trobar el baobab enamorat de Madagascar; com es pot visitar Varadero, a Cuba, sense anar a un resort o on es ret homenatge a les més d’11.000 persones que van morir a Sarajevo, són alguns dels aprenentatges d’aquest blog.

‘Un mundo para tres’

Els tres són l’Octavio, la Montse i l’Álvaro. Aquesta família ha recorregut més de 40 països amb un pressupost exigu i moltes ganes de divertir-se. El seu projecte va néixer el 2012 i, des de llavors, aquest blog ha esdevingut tota una font d’inspiració per a moltes persones que roden pel món en família. L’Argentina, Mèxic, Hong Kong, Laos, Tunísia i Escòcia figuren entre els destins que han visitat. Recomanen fer trekking amb els nens per una glacera a Noruega o anar al balneari familiar públic de Széchenyi, a Budapest; a més, també proposen rutes, aporten consells sobre com tenir sexe quan es viatja amb criatures i han elaborat un útil diccionari canari-castellà, que alerta els turistes que si prenen un guayoyo, els estaran endossant un cafè aigualit.

‘Bicicleting’

Va sortir d’Indonèsia el setembre del 2010 i planeja arribar a Alaska el 2019, havent fet 110.000 quilòmetres en bicicleta. Els apassionats de les dues rodes poden seguir les aventures del Javier en un blog, Bicicleting, en què narra el seu periple acompanyat d’un vehicle lleuger i una càmera fotogràfica. El jove explica que es desplaça amb bicicleta perquè li permet “viatjar més lentament”, conèixer millor la gent i la cultura local i accedir a “cultures amagades”, on no arriba el transport públic. Aquest gallec ha pedalejat per la República del Congo, el Camerun, Nigèria, Guinea Conakry i Gàmbia, entre molts altres destins, i ha immortalitzat les seves terres i la seva gent.

‘Youtubers’ inspiradors

Alguns d’aquests personatges que es dediquen a pujar a la xarxa vídeos molt personals en què disseccionen algun tema en concret, també s’interessen pels viatges. Recorren el món amb una càmera per pujar després les seves peripècies a YouTube, on aconsegueixen milers de visualitzacions.

‘Alan por el mundo’

Aquest mexicà és tota una celebrity. El seu canal de YouTube compta amb prop d’un milió de subscriptors. Des del 2010, el jove ha penjat més de 700 vídeos de diferents destins, a través dels quals mostra el món amb la seva particular mirada. Ofereix recomanacions, a més d’especificar els preus de totes les activitats que fa. Últimament ha estat a Xile, on ha visitat la reserva de Huilo Huilo, ha pujat al mirador més alt de Llatinoamèrica i ha fet un tour en bicicleta per la capital, que li ha permès contemplar alguns murals polítics dels anys 70. Els bungalous flotants de Tailàndia, els edificis de gel de Harbin (Xina) o el busseig al mar Roig figuren entre les vivències.

‘Travel yourself’

Cailin O’Neil viatja sola i encoratja altres a fer-ho des del seu canal de YouTube. Per al seu primer vídeo va triar viure l’experiència de la Tomatina de Bunyol, una localitat valenciana. Allà va trobar un altre viatger danès que també recorria el món sol i junts van conversar amb un ciutadà local que els va explicar històries de joventut i els va convidar a sangria. Des de llavors, la jove ha mostrat als internautes els paisatges d’Edimburg, la ciutat de Riga o els encants de la Toscana. A la seva col·lecció de vídeos, hi ha ressenyes d’hotels, explicacions d’experiències gastronòmiques i també recomanacions.

Aplicacions que ens faciliten el viatge

Tot i que durant les vacances sigui recomanable desconnectar, l’aparell que sempre portem a la butxaca ens pot resoldre moltes situacions incòmodes: ens hem perdut, no sabem quin restaurant triar, volem comprovar si plourà…

Minube

És tot un clàssic. Més de 2,4 milions de viatgers ja s’han vist seduïts per aquest projecte. Es pot consultar què s’ha de veure, un lloc barat per dormir o buscar un restaurant per anar-hi en família. Disponible per a Android i per a iOS, Minube permet buscar informació de més de 15.000 ciutats de 180 països diferents arreu del món. Recomana, per exemple, les millors platges d’arena negra o ciutats encantadores que s’han de visitar abans que es facin famoses.

Skyscanner

L’avió és el mitjà de transport més utilitzat per anar de vacances i els vols econòmics i de qualitat estan molt buscats. Potser per això tenen èxit aplicacions com ara Skyscanner, disponible tant per a iOs com per a Android. Ajuda a buscar un vol barat comparant entre més d’un miler d’aerolínies i buscadors. També va bé per trobar hotels i cotxes. Segons la companyia, més de 60 milions de persones al mes fan servir aquest servei.

TripLingo

L’idioma és sovint un entrebanc a l’hora de viatjar. Aplis com aquesta ajuden els viatgers a entendre i fer-se entendre. Serveix tant en dispositius Android com iOS i és gratuïta, tot i que té algunes funcionalitats de pagament. Incorpora traductor de veu en 19 idiomes, un recull de 2.000 frases per trencar el gel i també serveis addicionals, com ara un calculador de propines. També inclou un diccionari de 10.000 paraules accessible sense connexió a internet.

stats