Publicitat
Publicitat

Seat recupera i restaura el primer cotxe de Felip VI

El pare del monarca espanyol, Joan Carles de Borbó, l'hi va regalar el gener del 1986, després de fer 18 anys

Seat ha recuperat i restaurat el primer cotxe de Felip VI, que li va regalar el seu pare, Joan Carles de Borbó, el gener del 1986, després de fer 18 anys. L'empresa li va mostrar al monarca espanyol en la seva recent visita a la fàbrica de Martorell.

En una nota de premsa, Seat explica que el rei va dibuixar un enorme somriure quan es va retrobar, després de recórrer les instal·lacions, amb el seu primer cotxe: un Seat Ibiza 1.5 de color daurat metal·litzat.

"Emocionat de veure'l, el cotxe va fer que el rei dibuixés una gran rialla", explica Seat. "Suposo que ha recordat el primer cotxe, l'època d'estudiant, els seus 18 anys", explica Isidre López, responsable de cotxes històrics de Seat, l'equip del qual ha dut a terme un laboriós treball de restauració, ja que quan es va recuperar tenia 152.000 quilòmetres i feia més de 16 anys que no es posava en marxa.

En l'època en què es va fabricar, el cotxe era molt avançat al seu temps, ja que portava un motor d'injecció i aire condicionat, dos anys abans que aquests elements s'introduïssin en els cotxes de producció.

Per a l'equip tècnic que s'ha encarregat del procés de restauració el més dificultós ha estat posar en marxa tot el sistema d'alimentació i injecció de gasolina, ja que portava molts anys sense circular.

A més, s'han dut a terme treballs de pintura integral, entapissats, pneumàtics i llantes, cosa que aporta al cotxe "una personalitat singular".

De fet, "és un Ibiza únic, molt especial i fet a mida", apunta Isidre López. Un exemple d'això és que incorpora seients especials a l'altura de Felip VI.

"L'esforç ha valgut la pena", sosté López i el seu equip, després de comprovar la reacció del monarca en veure el cotxe, una altra joia que Seat ha incorporat a la seva col·lecció de més de 250 cotxes històrics.

Etiquetes

Més continguts de