Publicitat
Publicitat

Impedeixen que Brad Pitt sigui membre d'un jurat popular perquè és famós

Opinen que podria posar en perill la imparcialitat del judici perquè condicionaria l'opinió de la resta d'integrants del tribunal

Brad Pitt va ser convocat per exercir com a jurat en un tribunal de Los Angeles però finalment no podrà participar per la seva condició d'estrella mediàtica. El lletrat William R. Lively, tal com recull Europa Press, ha explicat que això es deu al fet que l'opinió de la resta de membres que integren el jurat es podria veure influïda per l'opinió de Pitt a l'hora de dictar el seu veredicte, cosa que posaria en dubte la garantia d'imparcialitat del procés. Lively ha dit: "No pots col·locar a Brad Pitt en una tribuna i esperar que els 11 membres restants del jurat l'ignorin. El normal és que es vegin influenciats per les reaccions d'ell quan el jurat es reuneixi per decidir un veredicte".

L'advocat també ha explicat el procediment pel qual es formen aquest tipus de jurats. "Igual que qualsevol altre possible membre del jurat, Brad Pitt va rebre una citació per part del jutjat que l'obligava a viatjar al centre per ser entrevistat pel jutge o els advocats. [...] És un sistema d'elecció en el qual tant la fiscalia com la defensa tenen l'oportunitat d'oposar-se a l'elecció d'un membre del jurat en particular. En molts casos, tan aviat com es s'adonen que un possible membre és una persona famosa, es desestima la seva candidatura, tot i que no sempre és així".

Més continguts de