Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, prínceps per un dia gràcies al Vaticà

Van seure als seients reservats per a personalitats polítiques de primer nivell durant una missa oficiada pel Papa

Assistir a una missa oficiada pel Papa està a l’abast de tothom: només cal omplir un formulari i esperar la resposta de la Prefectura. El que ja no pot fer qualsevol és seure a primera fila: aquests seients es reserven només per a personalitats polítiques de primer nivell. I, en aquest sentit, la germana i filla de rei Cristina va rebre l’honor de poder-hi seure en la passada missa d’Epifania del 6 de gener, tot i que a la pràctica aquests honors de princesa se li han retirat a Espanya, ja que la Casa Reial ha retirat Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, de les activitats de la Corona. En aquest sentit, només un dia abans s’havia celebrat, de manera privada, la celebració dels vuitanta anys del rei Joan Carles, amb les absències notòries de la seva filla petita, el seu gendre i els quatre fills.

Segons recollia El Mundo, citant fonts de l’ambaixada espanyola al Vaticà, l’esdeveniment es va gestionar directament amb la Santa Seu. De fet, els diplomàtics admeten que ni tan sols eren conscients que el matrimoni i els seus quatre fills eren a Roma.

El gener és un mes d’aniversaris en la corona espanyola, amb el 50 aniversari de Felip VI el 30 de gener. En el cas d’Urdangarin, el mig segle li arriba una mica abans: demà mateix és el rodó aniversari. I de nou la sobrietat marcarà l’efemèride per qui ha sigut condemnat a sis anys i tres mesos de presó per delictes de prevaricació, malversació de diners públics, frau a l’administració, tràfic d’influències i dos delictes fiscals. L’exjugandor d’handbol espera -en llibertat tot i la condemna- que aquesta primavera el Tribunal Suprem decideixi sobre el recurs presentat. Mentre la defensa demana la revocació total, la fiscalia vol que s’ampliï el termini de presó als deu anys.

Més continguts de