Especial Antoni Vila Casas

Antoni Vila Casas: “Catalunya no tiene futuro con España“

Antoni Vila Casas cumplirá 90 años esta semana, y este 2020 su fundación, dedicada a promover el arte catalán contemporáneo y a la divulgación de la investigación científica en el ámbito de la salud, ha celebrado los 20 años. Es el gran mecenas de la cultura catalana y el último burgués a la antigua: emprendedor, catalanista y generoso.

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Sánchez, les vacunes no són mèrit teu. Les ajudes haurien de ser-ho'

De Sánchez podem esperar que l'administració de l’Estat sigui molt més diligent. Vacunes sí, president Sánchez, però això és fàcil; sobretot, ajudes

La tria d’Antoni Vila Casas

 Vila Casas tira sis obres de la seva col·lecció

Els fons: Un col·leccionista vocacional

La primera obra que va comprar Antoni Vila Casas va ser una escultura de Sergi Aguilar, i va decidir crear la fundació quan ja en tenia unes 200, sempre adquirides personalment i escoltant els artistes, per acabar de donar unitat a tot el conjunt. “El meu criteri s’ha desenvolupat amb l’experiència”, assegura.

El mecenes que fa país animant la cultura

Aquest ‘Ara Diumenge’ és excepcional. Avui no es dedica monogràficament a un artista, o a un tema, sinó a un mecenes que ha dedicat dues dècades a fer créixer l’ecosistema cultural català. Aprofitem que Antoni Vila Casas (AVC) fa 90 anys el dia 27 per explicar, amb detall, els diferents àmbits en què ha treballat, i comencem aquí amb un record d’alguna de les persones amb qui ha col·laborat.

Antoni Vila Casas: “Catalunya no té futur amb Espanya“

Antoni Vila Casas farà 90 anys aquesta setmana, i aquest 2020 la seva fundació, dedicada a promoure l’art català contemporani i a la divulgació de la recerca científica en l’àmbit de la salut, ha celebrat els 20 anys. És el gran mecenes de la cultura catalana i l’últim burgès a l’antiga: emprenedor, catalanista i generós.

Els museus: Cercles i fulls de ruta

Aquest any s’ha celebrat el 20è aniversari del primer museu de la Fundació Vila Casas, Museu Art 2000 a Torroella de Montgrí, tot i que l’entitat s’havia fundat el 1986 centrada en l’àmbit de la salut. Al llarg dels anys el projecte ha evolucionat, s’ha ampliat i s’ha posicionat com un referent indiscutible de l’art contemporani català gràcies a l’impuls d’Antoni Vila Casas i d’un equip de treball professional i entregat.

L’home: La passió per l’art

Patrimoni: Tres fàbriques de bellesa i un palau

EDICIÓ PAPER 24/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF