El PP menysprea la proposta federal socialista

"Ja parlarem de nous models constitucionals després, si és que fa falta", deixa anar el president a través del seu compte de Twitter. Miquel Ramis diu que el PSIB "continua tan allunyat de la realitat com quan governava"

El president, José Ramón Bauzá, i el portaveu del PP balear, Miquel Ramis, han menyspreat avui la proposta federal socialista. El president ha deixat anar per Twitter que ara toca reactivar l'economia i que un pic resolta ja es parlarà de la Constitució, "si és que fa falta". Ramis ha dit, en un comunicat, que la proposta i el suport "entusiasta" de la portaveu socialista, Francina Armengol, demostren que ella i el partit "continuen tan allunyats de la realitat com quan governaven".

Bauzá, ha respost per Twitter la proposta federal dels socialistes -que just aquest dilluns havia defensat Armengol-. Ho ha fet dient, en dues piulades, que ara "allò important és fer feina sense descansar per aconseguir la reactivació econòmica" i tot seguit ha afegit: "Ja parlarem de nous models constitucionals després, si és que fa falta".

Per la seva banda Ramis, en un comunicat, ha dit irònicament: "més que l'atur, la fi de la crisi i la reactivació econòmica, als ciutadans d'aquesta terra els deu importar molt més la reforma de la Constitució". Segons el polític popular "la credibilitat del PSIB-PSOE està sota mínims, ara lamenten que Balears pateixi un model de finançament pactat per ells i del qual feien bandera". Segons Ramis el "caradurisme" de la portaveu socialista "clama al cel" perquè tanca als ulls "a una realitat que poc a poc està millorant" i "manté el seu discurs com un disc ratllat" mentre proposa canvis de model d'Estat en lloc de fer feina per treure l'arxipèlag de la crisi. "Primer ens arruïnen, després ni reconeixen ni volen fer feina per ajudar en la pitjor crisi econòmica i social de la història, i ara ens vénen amb models que, a més, van en detriment de la solidaritat entre comunitats que sempre ha defensat la Constitució", ha rematat el portaveu popular.

Justament avui mateix la portaveu socialista havia volgut donar suport a la proposta federal que el PSOE ha consensuat aquest cap de setmana a Granada afirmant que implicaria tota una sèrie de millores per als ciutadans, incloent-hi la compensació de la insularitat i més doblers per a Educació, Salut i Serveis Socials. Tot i que Bauzá no l'ha anomenada directament ni a ella ni als socialistes, doncs, s'entén que els dos tuits que ha fet són una resposta a la proposta federal dels socialistes. Aquesta mena de declaracions per Twitter són poc habituals en el president que, tal com constata aquest anàlisi de l'ús que fa del Twitter, just va piular deu opinions o mesures polítiques durant tot el mes passat.

Més continguts de