Els hotelers volen que es castigui els 22 controladors aeris de Palma

La FEHM recorre l'arxiu de la causa per sedició

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha presentat un recurs d'apel·lació al sobreseïment lliure i arxiu de les actuacions seguides contra 22 controladors de Palma pels fets ocorreguts els dies 2 i 3 de desembre de 2010, que van provocar la paralització del trànsit aeri.

La gerent de la FEHM, Inmaculada Benito, s'ha mostrat "sorpresa" per la decisió de la jutgessa d'Instrucció número 1 de Palma, Ana María Cameselle, per arxivar la causa "tenint en compte la gravetat de les conseqüències tant econòmiques com d'imatge d'uns fets presumptament planificats i organitzats per un col·lectiu". Consideren que la seva acció no pot quedar impune, ja que al seu parer això podria conduir a que es repetissin els fets.

"Demanem que es faci justícia, perquè creiem que les proves aportades són evidents i prou contundents perquè se celebri un judici i perquè s'ha d'evitar que els fets es puguin tornar a repetir", ha assenyalat Benito.

En el text del recurs a la resolució s'argumenta que es tracta d'un sobreseïment definitiu, que determina el cessament del procés penal sense que càpiga una reobertura, de manera que quan adquireix fermesa produeix els mateixos efectes que una sentència absolutòria ferma .

És a dir, tanca el pas a la incoació d'un nou procés pels mateixos fets i respecte els mateixos imputats, el que atempta contra el dret que els jutjats i tribunals protegeixin els interessos legítims de les corporacions, associacions i grups que resultin afectats tant individuals com col·lectius, explica en un comunicat la patronal hotelera

La patronal entén que , amb les dades objectives que ha ofert la fase d'investigació és impropi que s'acordi el sobreseïment lliure per considerar que no existeix delicte, afegeix el recurs.

La FEHM considera que "la irresponsable conducta" dels controladors aeris pot ser constitutiva, presumptament, d'un delicte de sedició previst i penat en la llei penal i processal de la navegació aèria, d'un altre delicte del codi penal o bé d'un delicte de coaccions.

És per això, que la federació creu "imprescindible que es tinguin en compte aquestes circumstàncies, que se segueixi desenvolupant el procés sense atorgar un 'tiquet' d'impunitat a un col·lectiu que va fer i va desfer al seu gust , apel·lant a la responsabilitat per evitar que es poguessin reiterar els fets ocorreguts el desembre de 2010".


El + vist

El + comentat