El Consell de Mallorca autoritza la importació de fems de Menorca

Permet l'arribada de gairebé 12.000 tones de residus durant dos mesos, mentre es reparen les deficiències de l'abocador menorquí

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous per la via d'urgència autoritzar la importació de fems de Menorca. L'autorització, que s'ha aprovat amb els vots a favor del PP i l'abstenció de l'oposició, respon a la petició d'emergència que va fer arribar dimecres el Consell de Menorca, que té problemes de contaminació al seu abocador del Milà i que estava emmagatzemant residus. L'autorització és només per dos mesos, el temps estimat per reparar les deficiències de l'abocador, i permet incinerar a Son Reus un màxim d'11.900 tones, tot i que ara només se n'acumulen unes 4.000 a la planta del Milà.

A diferència de les altres operacions per importar residus de fora de l'Estat, en aquest cas no es tracta de combustibles sòlids recuperats, en la nomenclatura que fa servir el Consell, sinó de fems comuns que han passat per un procés de triatge. El Consorci de Residus de Menorca haurà d'embalar aquests residus i s'haurà de fer càrrec del trasllat en vaixell a Mallorca i en camions a Son Reus. El preu que haurà de pagar per tona de residus és de 131 euros, el mateix que paguen els ciutadans de Mallorca i quatre vegades més que el preu que paguen els ajuntaments de Menorca.