Son Banya, un femer ple d'enderrocs

MÉS per Palma denuncia l'abandonament del poblat per part de Cort una vegada aturat el pla de reallotjament. L'equip de govern assegura que hi actua

Els carrers del poblat de Son Banya són des de fa mesos un femer ple d'enderrocs. El grup municipal de MÉS ha denunciat amb imatges la situació de "perill per a la salut pública" que representa aquest abandonament. La regidora Neus Truyols ha criticat la "deixadesa" municipal per part de Serveis Socials i d'Emaya per actuar a Son Banya, fet que ha recordat que coincideix amb la paralització durant aquest mandat del pla de reallotjament de famílies posat en marxa la legislatura passada.

A les imatges aportades per MÉS es comprova que les voreres dels carrers del poblat són plenes d'enderrocs i es converteixen en grans abocadors on s'acumula el fems, i fins i tot hi ha cases que foren demolides senceres en el seu moment i on en el seu solar encara no s'han retirat els enderrocs, reproduint-se la situació. "Son Banya fa mesos que està en aquesta situació i és una situació prou seriosa perquè l'Ajuntament hi actuï ja i hi posi les mesures perquè no es reprodueixin", ha afirmat Truyols. 

La regidora també ha remarcat que amb l'aturada del pla de reallotjament de famílies per part de Cort s'ha agreujat la problemàtica social en aquest barri especialment conflictiu, per tractar-se d'uns dels principals punts de venda de drogal a l'illa. Truyols ha assegurat que amb les famílies reallotjades s'ha aconseguit millorar especialment la situació dels menors, reduint l'absentisme escolar i facilitant l'accés a les beques menjador, qüestió que ara s'ha abandonat.

"El govern municipal del PP ha tallat d'arrel aquest pla sense oferir alternatives socials", ha denunciat la representant de MÉS, que assegura que ja han traslladat els problemes al patronat municipal de Son Riera-Son Banya sense obtenir, ha dit, resposta municipal per ara. Truyols ha exigit actuacions urgents per part d'Emaya per netejar la zona de fems i enderrocs i que aquestes vagin coordinades amb les de Serveis Socials.

Resposta de Serveis Socials i Emaya

Després de la roda de premsa oferida per MÉS, des de l'equip de govern s'ha respost a les denúncies. Per una banda, la regidora de Benestar Social, Aina Ferriol, ha dit que el seu departament ha augmentat enguany les partides destinades a ajudes socials per a les famílies de Son Banya en passar de 15.000 euros a 42.000 euros, afegint que "el programa de reallotjament és una utopia si les famílies no tenen uns mínims ingressos estables fora del poblat".

Així, quant al pla de reallotjament, Ferriol ha afirmat que "està subjecte al fet que existeixi possibilitat d'adquirir habitatges, i actualment això no és possible, i que existeixin famílies que comptin amb uns ingressos mínims estables per poder instal·lar-se forà del poblat i, ara per ara, no existeix cap família que compleixi amb aquests requisits".

Per la seva banda, des d'Emaya la resposta als problemes de neteja ha estat que l'empresa municipal té situat un peó de neteja fix que realitza la neteja diària als carrers del poblat. "Tant els contenidors situats a l'esplanada de formigó habilitada en el poblat com els contenidors situats als diferents carrers de Son Banya són recollits cada dia", han assegurat en un comunicat.El + vist

El + comentat