L'olor del fems irlandès provoca queixes dels veïns d'Alcúdia i els passatgers

Ahir vespre arribà el quart vaixell amb aquesta càrrega per cremar-la a Son Reus

L'olor que desprèn el fems provinent d'Irlanda del Nord per cremar a la incineradora de Son Reus ha provocat queixes de veïns i de passatgers que avui dematí han partit amb vaixell cap a Ciutadella. Ahir va arribar el quart carregament procedent de Portadown, segons ha confirmat avui Tirme. El seu portaveu, Joan Mateu, ha puntualitzat que no es tracta de fems, sinó de Combustible Sòlid Recuperat (CSR). També ha indicat que només fa un poc d'olor dins el vaixell. Per evitar molèsties, s'ha instal·lat una màquina que desprèn ambientador.

La descàrrega de la mercaderia sol durar uns tres dies. Cada cinc minuts, més o manco, parteix un camió cap a Son Reus. L'olor es pot comprovar fàcilment des de la rotonda d'Alcanada i el poblat butà, que està allà devora. El material ve embalat amb plàstic.

La importació de fems es va reiniciar a partir de la segona quinzena de setembre. El primer carregament va arribar el mes de juny passat i l'activitat es va paralitzar després per evitar la temporada alta turística. Cada vaixell transporta entre 3.000 i 4.000 tones. Està previst que arribin cinc o sis carregaments més.


El + vist

El + comentat