9.703 persones, pendents de rebre l'ajuda per dependència a Balears

La consellera Santiago ha anunciat que dotarà el seu departament de més personal i recursos per afrontar la demanda acumulada

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha assegurat avui al Parlament que el nou Govern té pendent d'atendre 9.703 peticions de persones dependents i famílies cuidadores que volen rebre ajudes i prestacions.

La consellera ha detallat les xifres de dependència després de denunciar la "paralització" de l'aplicació de la llei i ha anunciat que dotarà el seu departament de més personal i recursos per afrontar la demanda acumulada. Segons Santiago, hi ha 2.292 sol·licituds pendents de validar, 1.200 valoracions pendents de realitzar, 5.461 Plans Individuals d'Atenció (PIA) per tramitar, 400 PIA a costa de ser validats i 348 resolucions de serveis socials per executar. En resposta a una altra pregunta, referida a la renda bàsica promesa pel Govern per a l'any que ve, la titular de Serveis Socials ha assegurat que treballa per dotar d'aquesta ajuda persones sense recursos del major pressupost possible.

Santiago ha reprès a la seva antecessora, la diputada del PP Sandra Fernández, per reclamar al Govern la instauració de la renda bàsica quan l'Executiu de José Ramón Bauzá mai es va plantejar implantar ajudes similars.