On són les promeses?

Sempre ho diem: la llengua és un puntal de la identitat i és un tema que preocupa. Segur que els comuns també poden fer més per ajudar a normalitzar l’ús social de l’única llengua oficial d’Andorra

Promeses, promeses i més promeses. Tots els partits polítics ho tenen tot molt clar i ens bombardegen amb els seus missatges ara que estem en campanya. I aquí a Andorra, una mica per partida doble, perquè estem en campanya de les comunals i, de retruc, ens arriben constantment les informacions de les eleccions espanyoles. I aquests dies, òbviament, em fixo en una cosa: a veure si hi ha promeses electorals per millorar la situació de la llengua.

Molts dels problemes de normalització que hi ha a Espanya només es poden resoldre des de Madrid i ara és el moment de parlar-ne. Veiem gestos de compromís dels governs català, valencià i balear però no ens acaben d’arribar propostes dels partits que concorren a les eleccions espanyoles per blindar la protecció de la nostra llengua. Potser en fan, però o no ens arriben o no transcendeixen gaire.

I a Andorra, sense anar més lluny, la setmana passada l’ús del català va ser un llarg tema de conversa en un dinar de feina que vaig tenir. Per tant, és una cosa que preocupa. I no recordo que aquest tema sortís gaire a la darrera campanya d’eleccions generals, ni ara, a les comunals. Sempre ho diem: la llengua és un puntal de la identitat i és un tema que preocupa. Segur que els comuns també poden fer més per ajudar a normalitzar l’ús social de l’única llengua oficial d’Andorra.