Gent brillant

Són persones amb un alt nivell d'iniciativa, capaces d'aprendre dels seus fracassos, positives, obertes a diferents oportunitats i punts de vista, i amb un objectiu clar a la vida

Reconec que em costa molt treballar en equip, perquè precisament soc molt desorganitzada, molt tossuda i (gairebé) sempre vull tenir la raó. Paradoxalment, des que soc autònoma i treballo amb més gent independent, estic aprenent el concepte de grup, d'equip. Quan ets autònom aprens a veure la feina des d'una altra perspectiva. Ja no ets l'empleat, ni tens ningú "per sobre". S'elimina el pes del vassallatge. Ets un proveïdor més, però et veuen com a una peça clau de l'equip. Estàs a fora, i aportes molt veient les coses des d'aquesta perspectiva exterior, però t'involucres i ho dones tot. És l'equilibri perfecte. I és que segurament no acceptaria fer la feina que faig amb qualsevol dels meus clients si la situació canviés per ser empleada-assalariada.

El secret de tot plegat és saber triar les persones amb qui treballes, i tenir la sort també de poder escollir-les, és clar. I he de dir que en gairebé un any de feina autònoma he tingut la sort de treballar només amb persones brillants.

Quan sents la descripció professional de les persones, sovint escoltem adjectius com intel·ligent, llest, organitzat... com a qualitats positives en el perfil d'una persona. Poques vegades sentim la paraula 'brillant'.

Per mi una persona brillant no és la que ha tingut les millors qualificacions acadèmiques. No és qui té més màsters. Brillant no és qui 'sap més de'', sinó qui 'ho fa millor''. Són persones amb un alt nivell d'iniciativa, capaces d'aprendre dels seus fracassos, positives, obertes a diferents oportunitats i punts de vista, i amb un objectiu clar a la vida. Són creatives, curioses i tenaces, amb moltes capacitats, i sobretot que vessen passió i entrega.

Em xifla la gent brillant, la seva energia, el seu entusiasme, el seu nivell d'exigència. Persones que no es creuen per sobre dels altres. Adoro intercanviar coneixements, discutir i crear. Aprendre, en definitiva. Em considero afortunada, estic envoltada de gent així: persones que brillen, però sense enlluernar els altres.

Més continguts de

El + vist

El + comentat