OPINIÓ

L'extrema dreta no hi pinta res, a les escoles de les Balears

Podria semblar sorprenent que un partit que denuncia un fals "adoctrinament" a les escoles de les Illes Balears pretengui ara entrar dins d'una trentena de centres educatius. Podria semblar-ho, perquè qualsevol persona assenyada veu que és contradictori, però per als extremistes no ho és. I és que la queixa real de Vox no és que s'adoctrini, perquè no es fa, sinó que no s'adoctrini tal com ells voldrien. Per això els sembla normal que un partit polític enviï una delegació de diputats a fer de comissaris polítics als centres educatius.

Les ganes de provocar de l'extrema dreta illenca són tan descarades que es fan evidents. Una prova: a la llista de centres que Vox ha reclamat visitar –o controlar, més aviat– n'hi ha diversos que es varen significar en la lluita contra el decret del trilingüisme de José Ramón Bauzá. Una lluita massiva a la societat balear, i majoritària entre la comunitat educativa, que va molestar els que defensen un retorn a la marginació del català.

Vox no hi pinta res a les escoles de les Balears, perquè no pretén anar-hi a ajudar, sinó a provocar, distorsionar, impedir la feina normal de mestres i professors. El Govern té arguments de sobres per trobar "raons fonamentades" (tal com diu el Reglament del Parlament) per vetar l'accés dels extremistes, com a mínim, dins les aules. I en tot cas, si és que els diputats acaben entrant a les escoles, seria lògic que s'avisàs els pares sobre quin dia i a quina hora ho faran, perquè puguin decidir si aquell dia duen els seus fills a classe, o no.