Emprenbit Tech Camp, la innovació júnior

Impulsada per la Fundació Bit, la iniciativa pretén motivar els joves a interessar-se per la tecnologia i convertir-los en futurs emprenedors

Mobilitzar els joves i motivar-los a convertir-se en futurs emprenedors; fer que s’interessin pels temes vinculats a la tecnologia i donar-los una oportunitat, fins i tot, de desenvolupar el seu primer projecte empresarial i professional en el camp de la innovació. Són tres dels objectius del programa Emprenbit Tech Camp, un campus d’estiu tecnològic que ja escalfa motors i que acaba d’obrir el seu termini d’inscripcions, dirigit a alumnes universitaris o de Formació Professional superior de qualsevol disciplina que estiguin a punt de finalitzar o hagin acabat els estudis en un període màxim de tres anys.

Els alumnes que obtinguin la plaça -s’espera que aproximadament seran 25- optaran a una experiència emprenedora al Parc Bit basada en diferents nivells de formació teòrica i pràctica en tècniques de disseny i validació de models de negoci innovadors. Serà una excel·lent oportunitat perquè aquests joves puguin desenvolupar les seves habilitats de treball en equip, però també, al mateix temps, serà una competició per aconseguir posar en pràctica una idea de negoci, en què l’equip que millor treballi podrà endur-se un gran premi: un viatge a un dels esdeveniments de tecnologia i start-up més importants d’Europa. El premi serà per a la millor pràctica presentada i valorada pel jurat, compost per diversos mentors d’empreses del Parc Bit.

Aquesta és la segona edició de l’Emprenbit Tech Camp, que es durà a terme de nou a la incubadora del Parc Bit, enguany entre els dies 12 de juliol i 3 d’agost, seguint la metodologia del ‘Disciplined Entrepreneurship’ de Bill Aulet, amb sessions de treball per donar resposta a preguntes com: qui és el meu client? Com puc arribar al meu client? Quin és el meu model de negoci? Com dissenyaré el meu producte? Què puc fer pel meu client? Així, durant 15 dies laborables, els estudiants que accedeixin al programa rebran tutorització i sessions de ‘coaching’ amb emprenedors d’èxit i experts en emprenedoria. També hi faran dinàmiques de grup i treballaran amb la metodologia d’emprenedoria de Bill Aulet, un professor de prestigi mundial especialitzat en el desenvolupament d’estratègies a la Sloan School of Management del MIT (Massachusetts, Estats Units).

Les activitats comptaran amb el patrocini i la col·laboració de nombroses empreses de Balears (Logitravel; Travel Compositor; Waka Solutions; Wireless DNA; Playspace; Civitfun; Travelgate X; Mallorca Golf Tours i Big ML, entre d’altres) i amb l’organització i la direcció de la Fundació Bit i el Parc Bit. A més, els estudiants que presentin la millor pràctica tindran l’oportunitat de viatjar a Madrid i participar, el proper mes d’octubre, en el South Summit, un dels esdeveniments més importants d’emprenedoria que es fan a Espanya, i visitar allà mateix algunes start-up d’èxit i reconegut prestigi. Els guanyadors també tindran accés gratuït al Programa Emprenbit durant tres mesos per continuar desenvolupant la idea a la incubadora del Parc Bit.

Emprenbit Tech Camp té l’objectiu d’estimular la creació d’empreses de base tecnològica i oferir-los en la seva fase embrionària (en la qual tenen una major necessitat de rebre assessorament) un espai idoni per desenvolupar projectes innovadors. La motivació de fer-lo durant els mesos de juliol i agost és poder formar estudiants universitaris i de cicles formatius (i potencials emprenedors) i, alhora, mostrar els avantatges que els ofereixen el Parc Bit i la seva incubadora a l’hora de llançar el seu projecte. La idea és comptar amb la col·laboració d’emprenedors i experts de prestigi en diferents àmbits -amb xerrades i assessorament-, que en aquesta edició seran Javier Andrés, de Logitravel; Martí Fornés, co-fundador de Waka Solutions; Alfonso Villar, CEO i cofundador de PlaySpace; Germán March, CCO i cofundador de Civitfun; Ed Fernández, ‘board director’ i inversor de BigML i Felipe Marciel, fundador de Mallorca Golf Tours.

Les sessions tindran una part formativa, amb exercicis pràctics en els àmbits de l’anàlisi i la segmentació de mercats, disseny de prototips i experiments de validació d’hipòtesis. Es formaran entre cinc i vuit equips de treball de tres o quatre persones cadascun, amb suport tècnic i tutorització diària. El motiu d’organitzar el campus al Parc Bit és donar formació als estudiants i fer-los veure els avantatges que els ofereix la incubadora a l’hora de llançar el seu projecte. D’aquesta manera, els joves tindran la possibilitat de conviure, durant dues setmanes, amb experts i emprenedors d’èxit, aprofitant així les sinergies que és produeixen en un ecosistema ideal per a la tecnologia, la innovació i l’esperit emprenedor.

Emprenbit Tech Camp ha dut a terme un extens programa de presentacions a diferents centres escolars de Mallorca. Els organitzadors del campus encara han de visitar alguns col·legis i instituts, on explicaran els seus objectius i altres detalls. Les pròximes presentacions seran dia 4 de juny a l’Escola Politècnica Superior (EPS) del campus de la UIB i dia 19 de juny a l’escola Es Liceu, ubicada al Pont d’Inca (Palma). El termini d’inscripcions per poder participar en el campus, totalment gratuït, acaba el proper 30 de juny. Més informació a http://www.emprenbit.org/

El + vist

El + comentat