Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

Banc d’Espanya i Ajuntament de Palma

Fa uns dies era el Banc d’Espanya: donava per clausurada la crisi de les empreses. Però és igual, el missatge de la fi de la crisi i de les bones expectatives, fins i tot l’anunci de futures epopeies que contaran com el govern del PP havia menat Espanya a la prosperitat, qualsevol forma de combatre la realitat: es repeteixen cada dia en boca de governants molt poc escrupolosos i, sobretot, dotats d’una sensibilitat d’aritja.

Governar és preparar les pròximes eleccions des de l’endemà de la jornada electoral –l’aluminosi de la democràcia– però els temps s’han d’organitzar. Ara assistirem a la intensificació del discurs de la millora econòmica, en un intent del PP de recuperar el favor de les restes de la classe mitjana. Els dirigents del partit viuen confortablement instal·lats en l’asèptic urbanisme de les xifres, que mai no havien estat tan volubles i manejables. De les xifres estant, la vida quotidiana de les persones els queda a anys llum, una distància que anul·la qualsevol possibilitat d’establir contacte.

Sí, el Banc d’Espanya anuncia la fi de la crisi de les empreses, mentre l’Ajuntament de Palma elimina unes petites ajudes a persones sense recursos per medicines i altres despeses sanitàries. Si anem sortint de la crisi, és de bona lògica que l’Ajuntament abandoni els més pobres, que també deuen haver sortit de la crisi, per què no? O potser tenen quatre hores de feina a la setmana i combaten així les xifres de l’atur.

O no? Que ho diguin els governants del PP, el Banc d’Espanya..., els que es protegeixen contra la pobresa perquè els fa pànic: els contradiu el discurs que els hauria de conduir a una altra victòria electoral. A més, la pobresa és cosa dels pobres, i això sí que és insuportable per als que no ho són.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT