Cal aprendre a bastir el futur amb unitat i fortalesa

Molts problemes ens sacsegen, les decepcions ens entristeixen i alguns embats ens intenten desunir, però el poble andorrà, sota la protecció de la Mare de Déu de Meritxell, anirà endavant

Celebrem amb joia el nostre Dia Nacional en la Festa de la Mare de Déu de Meritxell, que és dia d’agraïment a la Verge Maria per la seva maternal protecció secular envers tots els andorrans, i és jornada de retrobament de les famílies i de les Parròquies, amb la joia de ser poble, i poble unit, que enfondeix les seves arrels en el passat, per mirar amb esperança envers el nostre futur col·lectiu.

En l’Any jubilar de la Misericòrdia, pugem a Meritxell perquè la llum ferma i penetrant del sol del migdia, que és el Crist, i que la Mare del Cel reflecteix, ens il·lumini el camí del perdó, del servei i de la reconciliació, i perquè ens sigui Porta vers la fe enrobustida i la reconciliació amb tothom. A Meritxell de nou aprendrem de la nostra “Reina i Mare de misericòrdia” a ser humils i acollidors, a no guardar rancúnies i a donar-nos a tots els qui ens necessitin. Maria ens anima a “ser misericordiosos com el Pare celestial és misericordiós”.

Fa 40 anys que els fills i filles del Principat d’Andorra van saber aixecar un nou Santuari per a la seva Mare i Patrona, renascut de les cendres d’un terrible incendi. I enguany li ofrenem un nou Cambril per honorar-la i, amb una reproducció exacta de la Sagrada Imatge perduda en l’incendi, la volem retrobar en la seva bellesa, sempre antiga i sempre nova. Estimem-la, preguem-li en totes les necessitats, acollim el seu missatge de fe i d’amor, i consagrem-li les nostres vides, les nostres famílies i tot el Poble Andorrà.

Necessitem abraçar-nos de nou com a germans, superar les divergències que puguin sorgir entre nosaltres i aprendre a bastir el futur amb unitat i fortalesa. Molts problemes ens sacsegen, les decepcions ens entristeixen i alguns embats ens intenten desunir, però el poble andorrà, sota la protecció de la Mare de Déu de Meritxell, anirà endavant i trobarem la manera de superar les dificultats i de fer gran i just el nostre estimat país. Amb els Goigs de Meritxell li diem: “Puix aquí, divina planta, volguéreu, tendra, brotar: de Meritxell Verge santa, vulgueu-nos sempre ajudar”.

Joiosa festa nacional de la Mare de Déu de Meritxell !