PÍNDOLA LEGAL

Em robes, et readmet

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha condemnat una empresa a readmetre una empleada acomiadada a la qual gravaren realitzant petits furts al centre de treball.

L'empresa condemnada tenia càmeres de vigilància a l'interior, mitjançant les quals va acreditar que la treballadora va agafar sense permís uns pots de maquillatge. L'única prova del delicte, les gravacions. Us demanareu com un tribunal pot obligar una empresa a readmetre qualcú que li ha robat, havent acreditat aquesta falta. Idò bé, elemental, estimat Watson, com diria el personatge, l'empresa havia comès l'error fatal de no haver advertit els seus empleats que les càmeres de vigilància podien servir per sancionar-los laboralment, i el dret fonamental a la protecció de dades ha servit d'excusa per anul·lar l'única prova que va presentar l'empresa.

El consell de la setmana: si ets empresari i tens càmeres, ja estàs trigant a informat per escrit els teus treballadors que pots utilitzar aquestes gravacions per sancionar-los. Si ets un treballador amb les "mans llargues" i no t'han advertit de l'ús de gravacions, somriu la propera vegada a l'objectiu. Hi ha coses que costa explicar...

Més continguts de