PÍNDOLA LEGAL

Hotelers, taxistes i ara repartidors

L’economia col·laborativa a la web (compartir cotxe, casa, menjar o temps) és una realitat imparable. La seva regulació legal està per venir, perquè ha arribat abans la pràctica que la norma. Tant empreses i advocats com treballadors ens haurem d’anar adaptant.

El darrer exemple el tenim a Amazon, que acaba d’engegar Amazon Flex, una prova per cercar repartidors particulars dels seus paquets als qui pagarà entre 18-25$/h. Segur que sense contracte laboral, ni exigir autònoms. Una figura molt semblant als conductors d’Uber que tant conflicte legal estan causant i que, per cert, ja han declarat als tribunals com a treballadors. De moment ho estan provant a Seattle, però ja anuncien el seu bot a altres ciutats i a la nostra estimada Europa.

Les empreses de logística en seran els propers afectats. Es podran unir a taxistes o hotelers empipats amb la xarxa perquè trepitgen els seus negocis. Passau i mirau, però alerta: si et penses que el teu sector està lliure de ‘risc col·laboratiu’, vas molt equivocat, tot arriba... als advocats també.

Més continguts de