PÍNDOLA LEGAL

Vull la meva cistella de Nadal

Sona una mica groller. A ningú se li acudiria exigir un regal; però, és la cistella de Nadal d’empresa un regal o un dret adquirit? Doncs depèn. Sonada va ser la sentència de l’Audiència Nacional que va resoldre que la CAM no podia suprimir la cistella de Nadal, ni per la crisi. En un comunicat empresarial, la caixa d’estalvis va ficar la pota i va reconèixer el torró com una retribució en espècie, i els salaris no es toquen així com així. Els directius devien estar pensant en com donar més crèdit a constructores. Un ajuntament de Màlaga també va haver de lliurar la cistella l’any passat per sentència judicial, però només als qui la van reclamar.

Malgrat això, el Tribunal Suprem en ocasions anteriors s’hi havia pronunciat en sentit contrari i considerà els regals de Nadal com una mera liberalitat no exigible.

Per tant, un consell a les empreses: suprimir un regal, a més de crear mal ambient, pot generar conflictivitat legal, gairebé surt millor posar torró més barat i vi d’un euro. Als treballadors: lluitau pels vostres drets! Torró i del bo. Hi ha coses que encara em costa assimilar. Exigir regals davant un jutge o suprimir cistelles a entitats bancàries amb directius milionaris em continua sonant a acudit, i dolent...

Més continguts de

El + vist

El + comentat