Troben mort el fiscal del cas Pokémon i del naufragi de Banyoles

Juan José Begué era actualment fiscal en cap de Lugo, però havia estat destinat a Girona

Els fiscal del cas Pokémon –que l'any passat va portar a la detenció de l'aleshores alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria– ha estat trobat mort aquesta matinada a casa seva, a la Corunya. Juan José Begué, nascut a Osca fa 44 anys, era actualment –des de l'estiu– fiscal en cap de Lugo. Al principi de la seva carrera va estar destinat a Girona, on va guanyar-se fama de fiscal implacable com a fiscal encarregat del cas del naufragi de Banyoles –que es va produir l'octubre del 1998 i en què van morir ofegats 21 jubilats francesos–, durant la investigació dels fets i durant el judici, que es va fer l'any 2002. Després, l'any 2008, es va traslladar a la fiscalia de la Corunya i posteriorment havia passat a la de Lugo.

Segons recull 'La Voz de Galicia', l a notícia de la mort de Begué ha sorprès perquè ahir va estar treballant, tot i que últimament havia estat de baixa per raons de salut. Sempre segons el diari gallec, Begué s'hauria suïcidat i hauria estat la seva dona, fiscal a la Corunya, qui hauria trobat el cos.

Begué ocupava el càrrec de fiscal en cap de Lugo des de l'estiu de l'any passat i havia participat en la posada en marxa d'algunes macrooperacions
a la zona. Alguns dels casos que portava com a fiscal en cap de Lugo han tingut força difusió als mitjans de comunicació, com ara les operacions Carioca , Campió o Pokémon .