Societat 27/05/2013

Foment investiga si hi ha hagut “pràctiques indegudes” en l'aplicació del descompte de resident

Es comprovaran totes les liquidacions posteriors a l'1 de maig de 2009 fins a l'abril de 2013

EFE / ARA Balears
2 min

La Direcció General d'Aviació Civil, dependent del Ministeri de Foment, ha remès un escrit a setze companyies aèries, al qual ha tingut accés l'agència Efe, en què requereix la documentació necessària perquè acreditin com han aplicat la bonificació del 50% sobre la tarifa aèria per als residents a les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

En l'escrit, Aviació Civil argumenta que fa aquesta petició arran d'una denúncia verbal respecte de l'existència de possibles pràctiques fraudulentes en els processos de liquidació de bitllets aeris del sistema de subvencions al transport aeri de residents no peninsulars. Així mateix, expecifica que s'ha rebut una denúncia formal i apunta que, en una primera anàlisi de les conductes denunciades, es dedueixen indicis de "possibles pràctiques indegudes".

Entre les possibles irregularitats, hi ha que els preus de les tarifes aplicades per les companyies podrien ser superiors als preus de venda abonats pels passatgers o també que podrien existir acords o convenis de col·laboració pels quals s'estarien emetent bitllets aeris subvencionats a preus que no corresponen totalment o parcialment amb pagaments en conceptes subvencionables.

Les actuacions s'orientaran a determinar tots els fets susceptibles de motivar la incoació "d'un possible procediment de reintegrament i l'import de fons afectats, com també, en el seu cas, les possibles infraccions administratives" sense perjudici d'un possible trasllat al Ministeri Fiscal.

Entre la documentació sol·licitada hi ha la còpia de tots els acords, contractes o convenis que hagin donat lloc a l'emissió dels passatges bonificats, a més del llistat dels cupons de vol i de càrrega corresponents a aquests bitllets.

Les companyies a les quals s'ha demanat la infomació són Air Berlin, Air Europa, Binter Canarias, Clickair, Easyjet, Helitt Líneas Aéreas, Iberia Express, Iberia, Iberworld Airlines, Inaer Helicópteros, Islas Airways, Quantum, Ryanair, Spanair, Volotea i Vueling.

stats