El Govern plantejarà a Foment el cobrament de l'ecotaxa en ports i aeroports

El conseller de Territori, Mobilitat i Energia demana reunir-se amb la ministra Ana Pastor

El Govern ha sol·licitat una reunió amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per plantejar la possibilitat de cobrament de la nova taxa turística en els ports i aeroports, la implantació d'una tarifa plana per als vols interilles i també la cogestió dels aeroports de les Illes.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Joan Boned, ha sol·licitat formalment la reunió per plantejar al govern central la negociació d'aquests tres assumptes que l'Executiu considera "fonamentals", ha informat la Conselleria en un comunicat. En una carta remesa avui a la ministra de Foment –i que va ser anunciada prèviament–, el conseller li avança que l'opció de cobrar el futur tribut turístic en els aeroports i ports és la que permetria una distribució més equitativa de la càrrega fiscal i la que suposaria un sistema de recaptació més eficient.

El Govern balear ha informat que estudia totes les opcions per cobrar el tribut, ja sigui en ports i aeroports, allotjaments turístics i fins i tot aerolínies. Per aquesta raó, el conseller Boned vol reunir-se amb la ministra Pastor per abordar la disponibilitat del govern central a facilitar el cobrament en els ports i aeroports, com una de les opcions que estan sobre la taula en aquests moments.

Més continguts de

El + vist

El + comentat