El PSIB destaca que s’han castigat les polítiques d’austeritat del PP per la derrota a Andalusia

"Desitj que el mateix que li ha passat a Moreno Bonilla li passi a Bauzá el 24 de maig"

La secretària general del PSIB i candidata autonòmica, Francina Armengol, ha destacat la derrota del PP i la victòria del PSOE a Andalusia “amb més força i més suport electoral”, tot i que no ha millorat els resultats. La socialista ha interpretat que els ciutadans han rebutjat molt clarament les polítiques d’austeritat i de retallades dels populars, que ha comparat amb les aplicades aquí per José Ramón Bauzá, i han premiat les polítiques de defensa dels drets dels ciutadans, com les que ells reivindiquen aquí.

“Això ens dóna més il·lusió per fer possible el canvi polític a Balears”, ha sentenciat Armengol, qui també ha dit que diumenge a la nit ja va felicitar la presidenta andalusa, Susana Díaz, per WathsApp. Armengol ha advertit que hi havia veus que vaticinaven un enfonsament del PSOE i allò que ha passat és que “ha guanyat amb una claredat absoluta”. I ha afegit que, si bé és cert que entren forces noves al Parlament andalús, la seva irrupció no es produeix a costa dels socialistes. I, en canvi, el PP perd escons i vots de manera espectacular. “Aquí hi ha un missatge clar” per al president espanyol Mariano Rajoy i també per al balear, perquè, segons ella, allò que es penalitza són les seves polítiques d’austeritat.

“Desitj que el mateix que li ha passat a Juan Manuel Moreno Bonilla li passi a Bauzá el 24 de maig”, ha assegurat Armengol, qui també ha interpretat que si el PSOE no ha estat penalitzat pels casos de corrupció que afecten càrrecs del partit és perquè les decisions que ha pres Susana Díaz a Andalusia “fan inviable” la corrupció a la Junta d’Andalusia i són decisions que, segons ella, van més enllà de les que ha pres el PP “enlloc” i suposen un compromís fort de neteja de la vida política.

La socialista també ha recalcat que el resultat de les eleccions no suposa una derrota del bipartidisme, perquè qui perd els vots no és el bipartidisme, sinó el PP tot sol. “Hi ha un càstig a les polítiques del PP i un premi a les del PSOE”, ha apuntat. I ha insistit que la fragmentació del Parlament es produeix a costa dels populars i això és “una clara evidència de la potència del PSOE”. Finalment, ha advertit que si a molts els ha sorprès que Podem no hagi obtingut tanta representació com s’esperava, ella ha sentenciat que no s’esperava que Podem obtingués més escons dels que ha sumat.