La presidenta balear: "No desitj una Espanya sense Catalunya"

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Francina Armengol emmarca les declaracions del conseller Germà Gordó, que va parlar de "nació completa" catalana, dins la "campanya electoral" del 27-S i les qualifica d'"excés"

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, assegura que li "agradaria" que "Catalunya es pogués sentir còmoda dins una Espanya federal" i rebutja el concepte de " nació completa" catalana que el conseller de Justícia, Germà Gordó, va exposar la setmana passada a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE)

En una entrevista aquest dimecres a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Armengol ha emmarcat les declaracions de Gordó dins la "campanya electoral" pel 27-S i les ha qualificat d'"excés". Alhora, ha fet una crida a la voluntat d'"unir i crear ponts", enfront del desig independentista, i ha insistit: " No desitj una Espanya sense Catalunya". En aquesta línia, ha argumentat que "no" veu la "necessitat" que "Catalunya surti d'Espanya", i ha assegurat que "no seria bo ni per a Catalunya, ni per a Espanya ni per a les Illes Balears". 

"Junts anam millor que separats"

Armengol ha fet una defensa del model federal per a l'Estat espanyol com a l'òptim per resguardar les singularitats de cada territori dins la unitat d'Espanya. Així, ha assegurat que a les Illes "se senten mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs, i no passa res", i ha insistit que "necessitam un govern a Espanya que sigui sensible a les diferents realitats del territori", perquè "junts anam millor que separats", ha conclòs.

El govern d'Espanya "ha fallat d'una manera terrible" amb Catalunya

La presidenta balear ha explicat que coneix bé Catalunya, perquè hi va estudiar, i ha assegurat que "alguna cosa passa" perquè "abans la gent era de dretes i ara és independentista". En aquesta línia, ha afirmat que cada vegada que ha governat el PP a Espanya, la massa independentista catalana ha crescut, i per això ha assegurat que l'executiu espanyol "ha fallat d'una manera terrible" amb Catalunya. 

Finalment, i malgrat assegurar que respecta el dret dels catalans a decidir el seu futur, ha recordat que els pròxims mesos hi haurà eleccions generals a Espanya i, per això, ha fet una crida als catalans perquè tinguin "paciència", ja que si el PSOE desbanca el PP, "hi haurà un espai per dialogar" i trobar una entesa en les relacions entre Catalunya i Espanya. 

El + vist

El + comentat