Balears 10/05/2014

El Mallorca suma un punt de desesperació (1-1)

Els vermells han salvat un empat davant un Numància que ha estat molt superior. Alfaro ha avançat els de Carreras a la primera part i Regalón, ha fet pujar la igualada a la segona

Miquel Ramis
4 min

PalmaEl Mallorca ha sumat un punt de desesperació a la delicada situació després de l'empat que ha aconseguit salvar contra el Numància (1-1). Els altres resultats permeten que els de Lluís Carreras es mantinguin un punt per damunt les posicions de descens però el que ha quedat clar després del partit de Los Pajaritos és que els vermells hauran de patir, i molt, si volen salvar la categoria. Alfaro ha avançat el Mallorca en el minut 21 de la primera part, però els vermells, amb un pla clarament defensiu i basat en les contres ha estat incapaç de defensar el marcador. Si cedeixes tantes jugades a pilota aturada a un dels equips més efectius de la categoria en aquest aspecte, el que sol passar és que alguna entri. Així, Regalón ha fet pujar la igualada en el minut 73.

Després d'uns minuts inicials en els que el Mallorca esperava a veure com sortia el Numància, els sorians han deixat clar que no anàven de bromes i en el minut 12 Natalio ha estavellat la pilota a la creueta. Ha estat la primera advertència dels d'Anquela. Però malgrat que els locals dominàven i tenien el Mallorca dins el seu camp, foren els de Lluís Carreras els que han pegat primer gràcies a l'obstinació de Hemed. L'israelià no s'ha resignat a perdre la pilota dins l'àrea rival, l'ha recuperada, ha sabut treure una centrada i Alfaro, amb una bona rematada de cap, ha fet pujar el primer.

Era el minut 21 i el Mallorca ha cedit l'esfèrica al Numància i ha intentat sortir a la contra. Els vermells acabàven de trencar una ratxa de quatre partits sense marcar cap diana i es trobàven davant el repte de saber gestionar l'avantatge. Tot seguit de la jugada del primer, una mala decisió d'N'Sue, quan no ha vist a Hemed sol, ha avortat la possibilitat de fer pujar el segon. El Numància ha reforçat el seu domini. Al Mallorca ja li anava bé perquè l'aposta de Carreras ha estat netament resultadista. No podia ser d'altre manera. Així, els onze futbolistes vermells –avui de blanc– defensaven dins el seu camp, molt junts, al voltant de l'àrea i tractaven de llançar contres però els sorians rondaven a prop de Miño i feien tremolar la defensa del Mallorca en cada jugada a pilota aturada que llançava Julio Álvarez, que com Sergi Enrich, s'havia recuperat a temps per disputar el partit.

El Mallorca no es trobava còmode, però tenia l'avantatge del marcador. Thomas, quan a cinc minuts del descans ha intentat una jugada individual que ha volgut resoldre amb vaselina, encara que sense sort ni punteria. En una nova contra, els de Carreras han tengut una opció però Alfaro ha efectuat un mal control i no ha pogut rematar després de la sortida veloç d'N'Sue, que amb un toc ha desmuntat la defensa numantina per deixar l'andalus sol davant Ribas, amb una contra de manual.

El Mallorca no ha pogut acabar la primera part sense un ensurt. Juanma, que en el minut 6 ha pegat una tarascada a Thomas, ha estat el causant del canvi del migcampista ghanès a tres minuts del descans. En el seu lloc ha entrat Pep Lluís Martí.

La consigna de Carreras després del descans ha estat clara. Avançar la defensa uns metres i pressionar el Numància una mica més a dalt, ja que els vermells han acabat la primera part embotellats dins la seva àrea. A més, intentaven mantenir el control de l'esfèrica com el mitjà per defensar-se i allunyar els locals dels dominis de Miño. I és que els d'Anquela han vist com les dificultats per aproximar-se a Miño han augmentat de manera considerable tot i que continuàven portant el pes del partit. El primer llançament dels locals ha arribat des de la frontal i ha sortit de les botes de Julio Álvarez després que Bigas no arribàs a rebutjar. Però la rematada ha sortit alta. La rèplica ha arribat en una nova contra llançada per la banda dreta, però N'Sue no l'ha sabut resoldre.

El Mallorca hagués pogut ampliar la seva avantatge si en el minut 60 Àlex Moreno hagués encertat. Una altra vegada N'Sue ha guanyat la banda dreta, ha tret la centrada al cor de l'àrea, a la qual no ha arribat Hemed. I l'extrem català, al segon pal, ha rematat molt desviat. El Numància no ha desistit en el seus intents i Miño, en dues ocasions, i el travesser en una altra, han evitat l'empat. Però el Mallorca no ha pogut resistir el setge i en l'enèsim còrner que servia Julio Álvarez Regalón l'ha enviat al fons de la xarxa. Era el minut 70 i el Numància ha reforçat els seus intents de capgirar el marcador.

El Mallorca no oferia res per tornar-se a avançar i els d'Anquela li han fet passar malament. Alfaro ha deixat el seu lloc a Geijo, mentre els vermells han intentat tornar a recuperar el pols del partit però no ho han aconseguit. Sergi Enrich ha estat a punt de donar la volta al marcador després d'una bona penjada de Palanca, però la seva rematada ha sortit desviada per poc. Feia la sensació que el gol dels locals havia de caure com la fruita madura. Pel seu propi pes. El davanter menorquí l'ha tornat a tenir però no l'ha endevinada abans que l'àrbitre xiulàs el final del partit. Un alè per un Mallorca que ha sumat un punt més de desesperació.