Publicitat
Publicitat

Voltes i retorns

Ara s'especula amb la possibilitat que Llorenç Serra Ferrer torni a dirigir el Betis

Encara tenc molt present la primera –i única– ocasió que he tingut l'oportunitat d'entrevistar Llorenç Serra Ferrer. Va ser l'estiu de 2010, quan tot just acabava de convertir-se en el màxim accionista del Mallorca. La seva il·lusió era màxima i tots els porus de la seva pell transpiraven les ganes que tenia de convertir el club en una entitat moderna i que lluitàs per enorgullir el mallorquinisme.

La il·lusió, però, no era l'únic que conformava les paraules de l'entrenador pobler. El ressentiment era l'altre material amb el qual va construir el seu discurs durant aquella primera entrevista. No podia entendre que a la sala de trofeus de l'entitat no hi aparegués ni una trista fotografia seva, tot i que va ser el primer entrenador vermell que va portar l'equip a una final de Copa. No podia entendre com havia quedat apartat de la història d'una entitat que ell havia ajudat a construir, a fer gran.

Ara, passades més de dues dècades, el pobler es torna a trobar en una situació similar. Màxim responsable del desgavell institucional i de la vergonyosa situació en la qual està el club, l'oposició social l'ha obligat a fer-se a un costat. Així, podria tornar a refer el camí cap a Sevilla per tornar-se a enrolar en el Betis, com ja va fer l'any 1993. Com a entrenador. O com a accionista.

Perquè primer es va especular amb la possibilitat que s'incorporàs a la directiva i ara sona com a relleu a la banqueta del Benito Villamarín. Sona per alguns, perquè Manuel Ruiz Lopera (desvinculat com Serra del club però encara amb el control accionarial) ha deixat clar en declaracions a Onda Cero que no veu gens clara aquesta opció.

"No comprenc com un senyor que arriba al Mallorca i està a Primera Divisió el baixa a Segona Divisió i, a damunt, vol tornar al Betis. I ell, estant a Mallorca, fa descendir l'equip a Segona Divisió, i enguany és el seu segon any a la categoria i continua sent accionista i propietari. I no ha entrenat el Mallorca. Per què vol venir al Betis? Com pot entrenar el Betis si no és capaç d'entrenar l'equip del qual ell és propietari?", s'ha qüestionat Ruiz de Lopera.

S'haurà de veure si el pobler se sent amb forces i ganes de tornar a embarcar-se en una aventura que no li garanteix alegries. Únicament maldecaps. Segurament es pot afirmar, però, que com l'any 1993, la memòria mallorquinista tornarà a enviar el record de Serra Ferrer a un dels seus racons foscos, perquè la responsabilitat de la trista situació del Mallorca és seva. La història sembla repetir-se.

 

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT