Esports 25/01/2015

El Valladolid fa miques el Mallorca (1-5)

Els de Karpin s'han avançat en el marcador, però només ha estat un miratge que Jonathan Pereira, autor d'un hat trick, s'ha encarregat de desfer davant una defensa perduda

Ara Balears
Mojica abraça Pereira després de marcar. / ARA BALEARS

PalmaEl Mallorca tenia l'oportunitat d'aconseguir una victòria que confirmàs el seu bon moment de forma i li permetés convertir-se en un rival a tenir en compte per la lluita per les posicions de promoció d'ascens. El Valladolid, però, ha deixat clara la seva superioritat fent miques el grup dirigit per Valeri Karpin (1-5).

Malgrat que Marco Asensio ha avançat el Mallorca en el minut 4, els vermells no han pogut discutir el domini violeta. Jonathan Pereira, amb un 'hat trick' (18', 23' i 49'), Mojica (27') i Óscar (62') han capgirat el marcador i han tornat a instal·lar la desil·lusió més depressiva a l'afició vermella.

Si en les darreres tres jornades el conjunt vermell s'havia caracteritzat per aconseguir una mínima solvència defensiva que li havia permès no encaixar cap gol, aquest diumenge la reraguarda vermella ha tornat a convertir-se en un esperpent. Una defensa sense rumb. Massa facilitats per un davanter com Jonathan Pereira, que ha ensumat la sang i no ha deixat passar l'oportunitat davant la manca d'entesa de Company i Kasim.

El davanter cedit pel Vila-real en aquest mercat d'hivern, a més de marcar tres gols, ha estat l'encarregat d'assistir a Mojica i Óscar.

Del Mallorca no s'han tingut notícies fins al tram final de la primera part. Fofo (min. 39) ha fallat un gol cantat i Javi Bustos (min. 40) ha estavellat un rematada al travesser després que la pilota rebotés en un defensa violeta.

Aquest intent de reacció dels mallorquinistes ha estat tallat d'arrel per un inspirat Jonathan Pereira (min. 48) en l'inici de la segona part, en marcar el seu tercer gol, el quart del seu equip.

Després, (min. 62), ha donat una passada mil·limètrica al seu company Óscar per arrodonir un matí de somni, que ha finalitzat (min. 67) quan va ser substituït per Omar.

El Mallorca no ha trobat resposta a la superioritat manifesta i rotunda del seu rival i quan ho ha intentat a tornat a trobar-se amb els pals (min. 72) quan Joselu ha rematat de cap després d'una gran jugada de Marco Asensio.

El Mallorca tenia l'oportunitat de pegar un bot de qualitat, però com és habitual, no ho aconsegueix. La continuïtat de Karpin torna a quedar en entredit mentre l'equip es manté en la mediocritat de la taula.

FITXA TÈCNICA:

MALLORCA: Cabrero, Company (Truyols, 73'), Bigas, Kasim, Saborit (Gulan, 61'); Joselu, Joao Víctor, Bustos, Pereira, Marco Asensio i Fofo (Markovic, 46').

VALLADOLID: Javi Varas, Chica, Valiente (Samuel, 75'), Rueda, Peña, Leao, Timor (Álvaro, 67'), Óscar, Mojica, Jeffren i Jonathan Pereira (Omar, 67').

GOLS: 1-0: Marco Asensio, 3'; 1-1: Jonathan Pereira, 18'; 1-2: Jonathan Pereira, 22'; 1-3: Mojica, 27'; 1-4: Jonathan Pereira, 48' i 1-5: Óscar, 62')

ÀRBITRE: Piñeiro Crespo (Comitè asturià). Amonestà els locals Bigas i Bustos i els visitants Jeffren, Timor i Leao.