Repsol no podrà obrir benzineries a Mallorca, Eivissa i Formentera

La companyia supera el 30% de quota de mercat i, segons el desenvolupament de la llei de foment de la competència, està prohibit

Repsol no podrà obrir benzineries a 34 províncies ni a les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera, uns territoris en què compta amb una quota de mercat superior al 30%, d'acord amb el desenvolupament normatiu de la llei de foment de la competència en el sector d'hidrocarburs aprovada al febrer.

Aquesta resolució ministerial, publicada avui al BOE, detalla l'aplicació d'un dels punts de la llei, que estableix que les petrolieres amb una quota de mercat superior al 30% en una determinada zona no podran obrir noves benzineries.

Aquesta prohibició s'aplica tant a estacions de servei en propietat com en qualsevol tipus de gestió directa o indirecta, com també a contractes de distribució en exclusiva a empresaris al detall, encara que sí que podran renovar els acords existents.

La quota de mercat es calcula per províncies amb l'excepció de Ceuta i Melilla i els arxipèlags, que es comptabilitzen per illes de manera independent.

La resolució assenyala que Repsol és operador dominant a 34 províncies peninsulars i les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera, uns territoris en els quals no podrà obrir noves estacions de servei.

De la mateixa manera, Cepsa supera la quota del 30% a Ceuta, Menorca, Eivissa i Formentera, i Disa, a Ceuta, Melilla, Tenerife, La Palma, El Hierro, Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canària i La Gomera.

De fet, només 13 províncies peninsulars no tenen operador dominant: Almeria, Badajoz, Cadis, Castelló, Conca, Granada, Huelva, Jaén, Navarra, Sevilla, Terol, Toledo i València.

El + vist

El + comentat