El restaurant Zaranda, de Fernando Arellano, guanya la segona estrella Michelin

Set restaurants més de les Illes han mantingut l'estrella que tenien: Can Dani, Bou Restaurant, Simply Fosh, Andreu Genestra, Restaurant Jardín, Es Racó des Teix i Es Fum

El cuiner Fernando F. Arellano, del restaurant Zaranda, situat a Calvià, ha guanyat la segona estrella Michelin "per la seva cuina d'autor, amb tècnica excel·lent i per la complicitat amb la qualitat dels productes locals".

El 2006, però, Arellano va obtenir la primera estrella quan estava a Madrid, just un any després d'obrir el restaurant. Ara fa 10 anys que es va instal·lar al castell de Son Claret i va ser guardonat com el millor xef de l'illa pel Gran Premi Gourmet.

Així, les Illes tenen vuit restaurants amb la prestigiosa distinció. A més del Zaranda, set locals més mantenen l'estrella que tenien. Es tracta de Can Dani a Formentera, amb Ana Jiménez al capdavant de la cuina, Bou Restaurant de Tomeu Caldentey, Simply Fosh de Marc Fosh, Restaurant Andreu Genestra, Restaurant Jardín de Macarena de Castro, Es Racó des Teix de Josep Sauerschell i Es Fum de Rafa Sánchez, tots ells a Mallorca. Menorca continua sense estrella.

El llegat d' El Bulli continua recollint premis en la guia Michelin. Albert Adrià, amb el gastrònomic mexicà que comparteix amb el cuiner Paco Méndez, l' Hoja Santa, i els cuiners Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, antics caps de cuina d'El Bulli, amb el Disfrutar de Barcelona, s'estrenen amb la primera estrella Michelin.

Els dos restaurants són dos dels quatre premiats amb la seva primera estrella Michelin. Els altres dos són el TresMacarrons, del Masnou, del cuiner Miquel Aldana, i l' Empòrium de Castell, a Empúries.

A Catalunya, cap altra novetat positiva, de manera que la tan anhelada tercera estrella queda encara lluny de les aspiracions. Les mantenen, les tres estrelles, el Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda.

Els restaurants que perden estrella són Neichel i Comerç 24, que han tancat portes al llarg de l'any des que va aparèixer l'última edició de la guia, i els restaurants Ca l'Arpa i Manairó.