Condemnat a quatre anys de presó un neonazi que va dir "traïdor a la raça" al príncep Enric

Es tracta de Michal Szewczuk, que el va injuriar per haver-se casat amb Meghan Markle

El jove britànic Michal Szewczuk, de 19 anys i originari de Leeds, ha estat condemnat a quatre anys de presó per dir-li al príncep Enric d'Anglaterra "traïdor a la raça". Szewczuk va publicar fa uns mesos una imatge del fill petit de Lady Di en la qual se'l veia sobre un fons tacat de sang i amb una esvàstica, al costat d'una frase que deia: "Fins aviat, traïdor a la raça". A la imatge, a més, hi havia una pistola apuntant al cap del net d'Elisabet II. Segons 'The Daily Mail', la justícia britànica l'ha condemnat per apologia del terrorisme i per possessió de material terrorista.

Amb Szewczuk, va ser condemnat Oskar Dunn-Koczorowski, un jove de 18 anys acusat d'enaltiment del terrorisme per haver pujat l'estiu passat imatges a una plataforma anomenada Gab –molt freqüentada per grups d'extrema dreta–, en què defensava el terrorista Anders Breivik, que va protagonitzar les matances d'Oslo i de l'illa d'Utoya el juliol del 2011.

El desembre passat es va saber que diversos neonazis britànics havien amenaçat de mort Enric pel seu matrimoni amb Markle, filla de pare blanc i mare negra. Si bé és menys freqüent que Enric d'Anglaterra sigui atacat, sí que és habitual que la seva dona rebi amenaces pel fet de ser mestissa.

Més continguts de

El + vist

El + comentat