Condemnat a quatre anys de presó un neonazi que va dir "traïdor a la raça" al príncep Enric

Es tracta de Michal Szewczuk, que el va injuriar per haver-se casat amb Meghan Markle

El jove britànic Michal Szewczuk, de 19 anys i originari de Leeds, ha estat condemnat a quatre anys de presó per dir-li al príncep Enric d'Anglaterra "traïdor a la raça". Szewczuk va publicar fa uns mesos una imatge del fill petit de Lady Di en la qual se'l veia sobre un fons tacat de sang i amb una esvàstica, al costat d'una frase que deia: "Fins aviat, traïdor a la raça". A la imatge, a més, hi havia una pistola apuntant al cap del net d'Elisabet II. Segons 'The Daily Mail', la justícia britànica l'ha condemnat per apologia del terrorisme i per possessió de material terrorista.

Amb Szewczuk, va ser condemnat Oskar Dunn-Koczorowski, un jove de 18 anys acusat d'enaltiment del terrorisme per haver pujat l'estiu passat imatges a una plataforma anomenada Gab –molt freqüentada per grups d'extrema dreta–, en què defensava el terrorista Anders Breivik, que va protagonitzar les matances d'Oslo i de l'illa d'Utoya el juliol del 2011.

El desembre passat es va saber que diversos neonazis britànics havien amenaçat de mort Enric pel seu matrimoni amb Markle, filla de pare blanc i mare negra. Si bé és menys freqüent que Enric d'Anglaterra sigui atacat, sí que és habitual que la seva dona rebi amenaces pel fet de ser mestissa.

Més continguts de