Donatella Versace ofèn la Xina amb un dels seus dissenys

Una samarreta que tractava Macau i Hong Kong com a estats independents obliga la marca a disculpar-se

La casa de moda italiana Versace s'ha hagut de disculpar amb la Xina per les ofenses provocades pel disseny d'una samarreta de la firma que mostrava Hong Kong i Macau com a països independents. La samarreta incloïa diverses ciutats europees i americanes, amb els països del costat i també Hong Kong i Macau. Aquests dos territoris tenien a la samarreta estatus d'estats independents i no eren part de la Xina, cosa que ha desencadenat la polèmica a les xarxes socials, on Versace ha estat acusada d'atacar la sobirania nacional del gegant asiàtic.

La dissenyadora de la marca, Donatella Versace, ha demanat perdó a les xarxes socials amb un missatge en què lamenta "profundament el desafortunat error" que ha comès ella. "No pretenia faltar el respecte a la sobirania nacional de la Xina i és per això que vull disculpar-me personalment per aquesta inexactitud i per qualsevol ofensa que pugui haver causat", ha apuntat la dissenyadora de la marca italiana, fundada pel seu germà, Gianni Versace, el 1978.

La casa italiana, que actualment és propietat de Michael Kors Holdings, ha aclarit en una altra nota que al juliol es va ordenar la retirada de la samarreta de les botigues i ha reiterat la disculpa pel disseny. La polèmica, però, ha fet decidir l'actriu i cantant xinesa Yang Mi a interrompre la seva cooperació amb Versace i a acusar la casa de moda de soscavar la integritat nacional del seu país. "La sobirania i la integritat territorial de la nostra pàtria són sagrades, inviolables i indivisibles. Protegir la unificació de la nostra pàtria és responsabilitat de tots els ciutadans de la República Popular de la Xina", ha dit Yang, segons recullen els mitjans del país.

El + vist

El + comentat