Felicity Huffman entra a presó

Va participar en una xarxa de suborns per facilitar l'accés de la seva filla a la universitat

Felicity Huffman, coneguda pel seu paper a Mujeres desesperadas, ha entrat a presó a San Francisco (EUA), on passarà 14 dies per haver participat en una xarxa de suborns milionaris per facilitar l'ingrés de la seva filla a la universitat. La intèrpret es va entregar a les autoritats en una presó federal de la localitat de Dublin, situada al nord de l'estat de Califòrnia, han informat mitjans de comunicació locals.

"Huffman ja està a punt per complir amb la seva condemna a presó com a part de les penes imposades per les seves accions", ha dit el seu representant en un comunicat. A més de la seva estada de 14 dies entre reixes, Huffman haurà de pagar una multa de 30.000 dòlars i fer 250 hores de serveis comunitaris, i a això s'hi sumarà un any de llibertat supervisada.

Huffman va ser sentenciada fa un mes en un tribunal de Boston. "Assumeixo absolutament la responsabilitat de les meves accions. Mereixeré qualsevol càstig que vostè m'imposi", va dir l'actriu llavors davant la cort. La intèrpret, de 56 anys i nominada a l'Oscar el 2006, no va poder aguantar les llàgrimes mentre es disculpava per haver pagat 15.000 dòlars a una organització benèfica falsa, per tal d'alterar els resultats de l'examen d'admissió a la universitat de la seva filla Sophia.

"Ho sento profundament pels estudiants, els pares i les universitats que han resultat afectades per les meves accions. Em disculpo amb les meves filles Sophia i Georgia, i amb el meu marit Will. Els he traït", va afirmar. Huffman va ser la primera condemnada pel seu paper en la milionària xarxa de suborns universitaris per part de famílies adinerades que va destapar al març el departament de Justícia dels EUA i que afecta 51 persones.

La condemna imposada per Talwani és un indici que la jutge està d'acord amb la postura de la fiscalia que els participants en la xarxa de suborns mereixen condemnes de presó, fet que pot tenir implicacions per a la resta d'acusats. "Tractar de ser una bona mare no justifica" les accions de Huffman, que "no van ser impulsives", ha indicat la magistrada quan va anunciar la sentència.

Una altra dels acusats és l'actriu Lori Loughlin, coneguda pel seu paper a la sèrie Pares forçosos i que, al contrari que Huffman, s'ha declarat no culpable. La xarxa de suborns va atreure un total de 25 milions de dòlars, i els fiscals la consideren l'estafa d'admissió universitària més gran descoberta en la història dels EUA.