Joan Carles fa “les seves primeres passes” i ja “tolera la dieta tova”

Els metges no descarten que “en les pròximes hores” pugui abandonar l’UCI i passar a plant

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles, ja ha fet “les seves primeres passes” i “tolera la dieta tova”. Aquestes van ser, dilluns, les principals novetats del comunicat mèdic diari sobre el seu estat. Operat dissabte per col·locar-li un triple bypass aortocoronari a l’Hospital Quirón Salud de Madrid, dilluns se li van retirar “els drenatges toràcics” i va tenir “una bona resposta hemodinàmica” a l’inici de la supressió del “suport vasoactiu”. A més de les primeres passes, Joan Carles va començar també a fer exercicis de fisioteràpia cardiorespiratòria.

Vista aquesta evolució, així com el “bon estat d’ànim que presenta”, els metges no descarten que “en les pròximes hores” pugui abandonar l’UCI i passar a planta, on podrà rebre visites amb més normalitat.

En aquest sentit, dilluns va passar pel centre hospitalari la infanta Cristina, acompanyada de tres dels seus fills, Joan Valentí, Miquel i Irene. S’hi van estar tot just mitja hora, després de la qual Cristina no va voler fer declaracions, al marge de respondre a la pregunta de com es troba el seu pare amb un “Molt bé, gràcies”. Diumenge el van visitar els reis, Felip i Letícia, sense la princesa Elionor ni la infanta Sofia.