Julio Iglesias acceptarà sotmetre's a una prova d'ADN si el jutge tira endavant la causa

És la primera vegada en 28 anys que ho accepta. El seu suposat fill ja li ha posat tres demandes

El cantant Julio Iglesias s'haurà de sotmetre a la prova d'ADN per confirmar la seva paternitat amb el seu suposat fill Javier Sánchez Santos en cas que el titular del jutjat de primera instància número 13 de València descarti el sobreseïment de la causa, pel fet que ja està jutjada, i tiri endavant el procés. Aquest jutjat serà l'encarregat d'analitzar, el 30 de maig, la demanda de paternitat interposada pel suposat fill d'Iglesias, la tercera en els últims 28 anys.

Segons ha detallat a Efe l'advocat del cantant, el castellonenc Fernando Falomir, "el judici serà un tràmit però també una incògnita". "Les postures de les dues parts estan perfectament definides i no crec que hi hagi sorpreses en la presentació de proves", ha dit. "Nosaltres mantenim que l'assumpte ja ha estat jutjat en diversos procediments anteriors, en un total de tres: dos a València (1991 i 1992) i un a Marbella el 2004", i en tots hi va intervenir el despatx castellonenc en defensa del cantant. "La novetat en aquesta ocasió és una prova genètica [que l'advocat de Sánchez va obtenir, a través d'un detectiu, a Miami (EUA), en les restes de les escombraries de Julio José, fill gran de Julio Iglesias] que nosaltres qüestionem, tant per la manera com es va obtenir la prova com per l'anàlisi en si mateixa", ha explicat Falomir.

Segons la seva opinió, "hi ha poca jurisprudència sobre la licitud d'aquest tipus de proves en processos civils". "Costa molt d'entendre que en un ordenament jurídic amb tanta protecció sobre les nostres dades personals algú pugui disposar de la màxima informació possible sobre un individu, com és el seu ADN, i que es pugui obtenir sense consentiment o autorització judicial és com a mínim qüestionable", ha lamentat. L'advocat admet a Efe que el jutge va instar Julio Iglesias a repetir aquesta prova "amb totes les garanties judicials, amb una prova anticipada", però afegeix: "Nosaltres li vam aconsellar que era convenient esperar que el jutge es pronunciï sobre si estem davant d'una cosa jutjada o no".

"Si considera que no, llavors entrarem en la fase de pràctica de la prova i el nostre defensat s'haurà de sotmetre a la prova d'ADN; arribat aquest moment no tindrà cap objecció a sotmetre-s'hi", anuncia. Fernando Falomir és conscient que el jutge ha considerat aquestes observacions fins ara una negativa expressa del cantant a sotmetre's a la prova d'ADN, encara que no per això deixa d'insistir que, "en primer lloc, el jutge haurà de pronunciar-se, com ho va fer el de Marbella, sobre si aquest assumpte està jutjat o no".

En cas que el jutge consideri que s'ha de continuar el procés judicial, la defensa de Julio Iglesias instarà a la suspensió del judici per poder practicar la prova d'ADN en el marc del procés, és a dir, amb totes les garanties judicials.

Més continguts de

El + vist

El + comentat