Meghan Markle demanda un tabloide per la publicació d'una carta privada

El príncep Enric tem que la història de Lady Di "torni a repetir-se"

El duc de Sussex, Enric d'Anglaterra, ha acusat la premsa d'emprendre una "campanya implacable" contra la seva dona, Meghan Markle, i ha anunciat que la duquessa ha demandat el 'The Mail on Sunday' per la publicació d'una carta privada. En un ampli comunicat divulgat aquesta nit, el príncep Enric, net de la reina Elisabet II, ha assenyalat que la parella s'ha vist obligada a prendre mesures legals després de veure que la premsa ha continuat publicant "una mentida darrere l'altra".

El bufet d'advocats Schillings, en representació de la duquessa, ha acusat el dominical de dur a terme una campanya contra Meghan Markle plena de mentides i històries humiliants. Al febrer el diari va publicar extractes d'una carta escrita a mà per la duquessa i dirigida al seu pare, Thomas Markle, en la qual, segons la versió del rotatiu britànic, ella deia que estava molt dolguda per la seva actitud.

La relació de Markle amb el seu pare

L'aparent mala relació entre la duquessa i el seu pare va sortir a la llum des que la parella es va casar l'any passat al castell de Windsor, als afores de Londres, enllaç al qual el pare, Thomas Markle, no va acudir perquè, poc abans de les noces, va provocar un gran enrenou en els mitjans al deixar-se fotografiar als EUA per paparazzis mentre mirava tabloides amb fotografies de la seva filla a canvi d'una contraprestació econòmica.

Després de conèixer-se les mesures legals de la duquessa, el dominical va comunicar que defensa tot el que ha publicat. En el seu comunicat a la premsa, el príncep Enric fa referència a la mort de la seva mare, Diana, princesa de Gal·les, en un accident de trànsit a París el 1997 i ressalta que ara pot veure que la seva dona és víctima de "les mateixes forces poderoses" de la premsa. El príncep admet que sent el "més profund temor que la història torni a repetir-se".

"Una campanya despietada"

En la seva nota, el duc subratlla que la seva dona i ell creuen en "una premsa lliure i objectiva, que informi de la veritat" perquè és "la peça angular" de la democràcia, però que la duquessa és "una de les últimes víctimes dels tabloides" que porten a terme campanyes contra determinades persones sense pensar en les conseqüències: "Una campanya despietada –afegeix– que ha augmentat en l'últim any, durant el seu embaràs i mentre criem rl nostre fill".

El comunicat s'ha divulgat mentre els ducs fan una gira per diversos països africans amb el seu fill, Archie, de quatre mesos. "Hi ha un cost humà en aquesta campanya implacable, especialment quan se sap que és falsa i maliciosa", prossegueix la nota, que afegeix que és difícil "descriure com ha sigut de dolorós" tot aquest procés.

El duc ha acusat el dominical d'enganyar els seus lectors al publicar cartes privades en què es van ometre paràgrafs, frases i paraules específiques per ocultar "mentides". Per la seva banda, un portaveu del rotatiu va negar "de manera categòrica" que "la carta de la duquessa fos editada d'alguna manera per canviar el sentit" del que volia dir. La parella es va casar el maig de l'any passat a la capella de Sant Jordi, al castell de Windsor, en un esdeveniment que va acaparar una gran atenció mediàtica al Regne Unit.