Multa de 5.000 euros diaris a Albert II de Bèlgica si no se sotmet a una prova de paternitat

La Cort d'Apel·lació de Brussel·les dona la raó així a la seva suposada filla, Delphine Boël

El rei emèrit de Bèlgica, Albert II, haurà de pagar una multa de 5.000 euros diaris si no accedeix a fer-se una prova d'ADN, com sol·licita la seva suposada filla Delphine Boël, per demostrar o refutar la seva paternitat, tal com va decidir aquest dijous la Cort d'Apel·lació de Brussel·les. La defensa d'Albert II, però, considera que la mesura no pot executar-se mentre hi hagi un recurs pendent, segons ha indicat l'agència Efe.

El 25 d'octubre la Cort d'Apel·lació de la capital va sentenciar que el fins llavors considerat pare biològic de Boël no ho era. El tribunal també va encarregar a un hospital de Brussel·les que en tres mesos fes una avaluació genètica que permetés establir si existia o no un vincle de paternitat entre Boël i Albert II, que va abdicar en el seu fill Felip el 2013.

Boël va presentar la seva primera demanda de paternitat a Albert II l'any 2013. La seva existència va sortir a la llum el 1999 com a conseqüència de la publicació d'una biografia no autoritzada de la reina Paola, dona d'Albert II. Quan la baronessa de Selys Longchamps va trencar el silenci, va detallar la relació que va mantenir durant anys amb el rei emèrit, i va assegurar que Albert II i la reina Paola van estar en dues ocasions a punt de divorciar-se, el 1969 i el 1976, i a més va difondre fotografies de Boël al costat del llavors monarca.

Albert II va reconèixer en una entrevista a la cadena de televisió RTL el juny del 2014, tot just uns mesos després que esclatés el cas, que el seu matrimoni amb Paola va passar per moments difícils, però mai ha reconegut la paternitat de Delphine Boël.

El + vist

El + comentat