Les autoritats sanitàries desmenteixen el presumpte brot d'herpes genital de Coachella

El departament de Salut Pública de Riverside nega haver detectat un augment dels casos

Les autoritats sanitàries del comtat de Riverside, on se celebra cada any el festival de Coachella, han negat que hagin detectat un brot d'herpes genital a la zona, tal com assegurava l'aplicació HerpAlert i van recollir mitjans com el 'New York Post' o 'TMZ'. El responsable de comunicació del departament, Jose Arballo, ha assegurat que ni els laboratoris ni els programes de control de malalties de transmissió sexual han trobat evidències que realment hi hagi hagut un repunt d'herpes genital després de la celebració del festival de música. 

El departament de Salut Pública del comtat de Riverside assegura que tot i que aplicacions com HerpAlert, pensades per diagnosticar i tractar herpes, poden ser útils, la informació que aportava sobre el presumpte brot ni és oficial ni va ser comprovada.  Lynn Marie Morski, directora mèdica de l'aplicació, ha intentat aclarir la informació assegurant que van rebre 1.105 peticions de suport, però que això no vol dir que es tractessin de nous casos de contagi. "Per a nosaltres és una mostra que la gent té una actitud proactiva cap a la seva salut i la salut de les persones amb les quals interaccionaran durant el cap de setmana. No tenim un nombre de nous casos diagnosticats, igual que a vegades no podem donar-los un diagnòstic a través de les seves fotos i els recomanem anar a veure un metge en persona", asseguren.   

D'altra banda, les autoritats sanitàries recorden que els símptomes d'un herpes genital triguen entre 2 i 12 dies a aparèixer, tot i que la mitjana és de tres a quatre dies. 

Més continguts de