Gent 15/07/2021

La cantant Olivia Rodrigo es reuneix amb Joe Biden per promocionar la vacunació entre els més joves

L'artista, que ha superat recentment Justin Bieber i Ariana Grande, és un exponent del pop als Estats Units

2 min
Olivia Rodrigo en una foto compartida per ella a Instagram

BarcelonaL'estrella del pop Olivia Rodrigo s'ha entrevistat a la Casa Blanca amb Joe Biden per promocionar la vacunació entre els adolescents i joves, el grup d'edat més reticent a vacunar-se contra el covid-19 als Estats Units. Rodrigo, que amb 18 anys s'ha convertit en una de les artistes joves amb més projecció del país, va viatjar a Washington per reunir-se amb el president nord-americà i l'epidemiòleg en cap de la Casa Blanca, Anthony Fauci. "Per a mi és més que un honor ser aquí per ajudar a difondre el missatge de la importància que té que els joves es vacunin", va dir la cantant durant una breu aparició en la roda de premsa diària de la Casa Blanca, abans de la seva reunió amb Biden. Rodrigo va aprofitar la seva visita per gravar vídeos per publicar-los després als seus canals de diferents xarxes socials, on en total té més de 28 milions de seguidors.

"No importa si ets jove i estàs sa, vacunar-se va sobre protegir-te a tu mateix, els teus amics i la teva família. Vacunem-nos!", afirma Rodrigo en un dels vídeos, publicat al compte oficial d'Instagram de la Casa Blanca. L'equip de Biden confia que la visita de l'antiga estrella Disney, que ha copat les llistes d'èxits amb temes com Driver's license i Good 4 U, suposi un impuls perquè més integrants de la generació Z decideixin vacunar-se. Als Estats Units els joves d'entre 18 i 29 anys són el grup d'edat amb una taxa més baixa de vacunació: amb prou feines el 38% havien rebut almenys una dosi a finals de juny, segons un informe recent del Centre de Control i Prevenció de Malalties. Això preocupa l'administració, que ha vist com el ritme de vacunació als Estats Units s'estancava just quan la variant delta del coronavirus està cobrant força al país.

Rodrigo amb Biden

El 56% dels nord-americans de més de 12 anys han rebut la pauta completa, i aquesta taxa creix molt a poc a poc des de fa setmanes, de manera que la Casa Blanca ha intensificat els esforços per convèncer els més escèptics. A més, per grups d'edat, la vacunació completa la tenen només el 25,3% dels adolescents entre 12 i 15 anys, i el 37,5% dels que tenen 16 o 17 anys. Per arribar als més joves, en concret, la Casa Blanca ha contactat amb pediatres i organitzadors de campaments d'estiu, ha reclutat influencers de les xarxes socials i ha encarregat a Fauci fer un tour per canals de YouTube i TikTok. Rodrigo, que acaba de publicar el seu disc Sour, s'ha convertit enguany amb la balada Driver's license –tot un èxit a la xarxa social TikTok– en l'artista més escoltada del món anglosaxó, per davant de Justin Bieber i Ariana Grande.

Videoclip oficial de 'Driver's license', d'Olivia Rodrigo
stats