Crims
Gent Hollywood 23/09/2022

Condemnen a cadena perpètua l'actor Ryan Grantham per haver matat la seva mare

El jove, de 24 anys, també va planejar acabar amb la vida de Justin Trudeau, el president del Canadà

2 min
L'actor Ryan Grantham, conegut pel seu paper a 'Riverdale'

BarcelonaEl Tribunal Suprem de la Colúmbia Britànica, a Vancouver (Canadà), ha condemnat l'actor Ryan Grantham a cadena perpètua. Conegut pel seu paper a la famosa sèrie Riverdale, l'intèrpret va admetre haver assassinat la seva mare i també haver planejat matar el primer ministre canadenc, Justin Trudeau. Segons el New York Post, el jove no podrà gaudir de llibertat condicional durant els primers 14 anys de condemna.

Fa sis mesos Grantham es va declarar culpable del càrrec d’assassinat en segon grau de la seva mare, Barbara Waite, de 64 anys. L'actor va explicar que li va disparar al clatell mentre tocava el piano a casa seva, a Squamish, a la Colúmbia Britànica. A més, segons el que van dir els fiscals en una audiència al juny, el jove va gravar l'escena amb una càmera GoPro. En el vídeo també hi apareixia ell confessant el crim i mostrant el cos de la difunta. "Li vaig disparar al clatell. Instants després ella hauria sabut que era jo", diu Grantham, de 24 anys, a la gravació segons el testimoni dels fiscals.

Després del crim, l’actor va comprar cervesa i marihuana, va experimentar amb còctels Molotov i va mirar Netflix una estona abans de cobrir el cos de Barbara Waite amb un llençol i anar-se'n a dormir, tal com ell mateix va relatar a la policia. L'endemà, Grantham va penjar un rosari al piano de la seva mare i va col·locar espelmes al voltant del seu cos, abans de carregar el cotxe amb 12 còctels de Molotov i altre material explosiu per dirigir-se a Rideau Cottage, a Ottawa, on viu Trudeau.

El president canadenc, Justin Trudeau

Després de conduir durant unes hores cap a casa de Trudeau per matar-lo, Grantham diu que s'hi va repensar i que va decidir que preferia dur a terme un tiroteig massiu al pont de Lions Gate o a la Universitat Simon Fraser, on estudiava en aquells moments. Tot i el canvi de plans, finalment va decidir lliurar-se a la policia, on va acudir dient que havia matat la seva mare". En la seva sentència, la jutge Kathleen Ker apunta que en els mesos anteriors a l’assassinat, Grantham estava en una espiral descendent. Consumia marihuana i veia vídeos violents a la Internet profunda mentre desenvolupava pensaments suïcides i idees homicides.

stats