Demi Lovato anuncia que s'identifica com a persona no binària

La cantant, de 28 anys, diu que ha arribat a aquesta conclusió després d'un any i mig d'autoreflexió

2 min
Demi Lovato en una imatge compartida per ella a Instagram

BarcelonaDemi Lovato ha anunciat que s'identifica com una persona de gènere no binari, després de reflexionar durant diversos mesos sobre la seva identitat. "Durant l'últim any i mig m'he dedicat a curar-me i a autorreflexionar. I després d'haver fet aquest treball vaig tenir la revelació que m'identifico com a persona de gènere no binari. Sento que això representa millor la fluïdesa en la meva expressió de gènere i em permet sentir-me més fidel a la persona que sé que soc i que encara estic descobrint", va afirmar en el seu nou podcast, 4D with Demi Lovato. Va demanar que els seus nous pronoms siguin they i them, que en anglès s'utilitzen indistintament per al plural masculí i femení, a més de per anomenar les persones que no s'identifiquen amb cap dels dos gèneres.

"Encara estic aprenent sobre mi i no pretenc ser una veu experta. Compartir això amb vosaltres obre un altre nivell de vulnerabilitat per a mi", va afegir. Lovato va explicar que va entendre millor la seva expressió de gènere després de parlar amb Sam Smith, cantant que també s'identifica d'aquesta manera.

Demi Lovato en el seu podcast

L'anunci arriba dos mesos després que Lovato estrenés una sèrie documental sobre la seva vida que fa especial èmfasi en els episodis més traumàtics. Lovato va narrar que va patir un infart i tres vessaments cerebrals després de la sobredosi per la qual la van ingressar a l'hospital el 2018 i després de la qual gairebé va perdre la vida. "Els metges van dir que només tenia cinc o deu minuts més de vida", va afirmar a Dancing with the Devil, títol del documental i del seu últim disc, que ha suposat el seu retorn a la música després de diversos anys lluny dels focus. "Em vaig quedar amb danys cerebrals i encara estic bregant amb els efectes. No puc conduir vehicles perquè tinc punts cecs a la vista. Durant molt temps no vaig poder ni llegir", va explicar.

Lovato, de 28 anys, va assegurar llavors que aquests efectes secundaris li recorden el que podria haver passat i el que passaria si tornés a "aquesta zona fosca un altre cop". "Sento gratitud per aquests recordatoris, però dono les gràcies per ser algú que no va haver de fer gaire per rehabilitar-se. La rehabilitació va arribar per la part emocional", va confessar.

Demi Lovato en un concert en format reduït per a la ràdio pública dels EUA
stats