Gent 11/04/2022

Elisabet II trenca el seu silenci sobre com va viure el contagi de coronavirus

La monarca, de 95 anys, n'ha parlat durant un acte oficial, en què ha corregit el lleu comunicat que Buckingham va emetre aleshores

2 min
La reina d'Anglaterra Elizabeth II

BarcelonaLa reina Elisabet II es va quedar "baldada" després de contagiar-se de covid a finals de febrer, segons ella mateixa va descriure en una conversa amb personal sanitari divulgada ara pel Palau de Buckingham. La sobirana, de 95 anys, va participar aquesta setmana en una "visita virtual" a l'Hospital Reial de Londres amb motiu de la inauguració d'una unitat de cures intensives que porta el seu nom, ocasió en què va conversar per videoconferència amb treballadors i pacients del centre públic. "Et deixa molt cansat i baldat, oi?", va comentar la monarca sobre la malaltia mentre parlava amb Asef Hussain, que va estar ingressat per covid-19, i la seva dona, Shamina. "Aquesta pandèmia és horrorosa", va afegir la monarca.

La residència oficial de la reina va informar el 20 de febrer que havia donat positiu per coronavirus i va assegurar llavors que presentava "símptomes lleus similars a un refredat" que li permetien continuar portant a terme "tasques lleugeres". Ara, però, segons el testimoni de la reina, sembla que aquell comunicat no era del tot cert, ja que l'estat de la reina no sembla que fos tan lleu.

Hussain va relatar a la sobirana com ell va ser un dels tres membres de la seva família que van ser hospitalitzats després de contraure covid-19 el desembre del 2020. El seu germà i el seu pare van morir, mentre que ell va estar set setmanes connectat a un respirador a l'àrea de cures intensives. "Recordo despertar la meva dona a la nit i dir-li que sentia com si no hi hagués oxigen a l'habitació. Recordo treure el cap per la finestra per intentar respirar", va explicar a la monarca.

Mireia López, treballadora de l'hospital de l'est de Londres des del 2008, va descriure a Elisabet II la seva experiència amb els pacients. "Com a infermeres ens assegurem que no estiguin sols. Els agafem les mans, els netegem les llàgrimes i els donem suport. De vegades sentia que estàvem corrent una marató en què no hi havia línia de meta", va dir.

stats