ENTRE AMICS
Gent 28/08/2019

Eloi Cordomí: “Per a mi hi ha amics circumstancials, amics de fons i amics de quilòmetre zero”

Al grup de WhatsApp “Científics sexis”, el meteoròleg Eloi Cordomí hi té el amics que va fer el primer dia d’universitat

Selena Soro
2 min
Eloi Cordomí amb els seus amics de la universitat.

BarcelonaAl grup de WhatsApp “Científics sexis”, el meteoròleg Eloi Cordomí hi té el amics que va fer el primer dia d’universitat.“És curiós, perquè el dia que vam anar a fer la inscripció ens vam posar a xerrar uns quants, i aquell va ser el grup que es va mantenir durant tots els anys de carrera, i fins ara”, explica Cordomí. Tots estudiaven física i, a més, els agradava passar el temps lliure de la mateixa manera: a la muntanya, ja fos esquiant o caminant. “Les primeres vacances plegats van ser a la Cerdanya. Va ser un febrer que va nevar molt, i fèiem concursos de posar cadenes”, rememora el presentador.

Amb la carrera acabada va arribar la dispersió geogràfica. “Els que estan fent investigació estan estudiant i treballant a l’estranger, i aquí ens hi hem quedat pocs”. Així i tot, diu Cordomí, el grup va mantenir l’amistat, i la mantenen encara ara malgrat els quilòmetres que els separen. “Coincidir tots és difícil, però ens veiem en grupets sempre que podem, i quan ho fem és com si el temps no hagués passat”.

Per a Eloi Cordomí, una bona amistat és aquella que “et dona molt sense esperar res a canvi”. “També valoro molt d’una amistat que sigui còmoda i fluida, que la relació sigui fàcil, i que no hagis de fer l’esforç de mantenir l’amistat perquè fer-ho és el més natural”.

Quan era petit, diu el meteoròleg, els mestres deien que era un nen “que se sabia distreure sol”. “Era d’aquelles persones que s’avenien amb tothom però que preferia els grups petits”, detalla. Encara ara es considera una persona més aviat tímida, tot i que ser una persona que surt a la televisió l’ha ajudat, en aquest sentit. “Em costa fer el pas de trencar el gel i obrir-me, i el fet que hi hagi persones que em coneixen per la meva feina m’ha facilitat la vida a l’hora de fer aquest pas, ja que des de bon principi et mostren confiança i, si aquella persona t’interessa, l’únic que has de fer és continuar obrint-te”.

Sobre l’amistat, Cordomí té una teoria. “Hi ha persones que separen entre amics i coneguts, però jo crec que anomenar coneguts aquells a qui no truques quan tens problemes és rebaixar-los a un nivell que no es mereixen”. Així doncs, per a Cordomí no hi ha amics i coneguts, sinó amics circumstancials, amics de fons i amics de quilòmetre zero. “Els amics circumstancials són aquells que t’envolten perquè comparteixes carrera, un esport o la feina. D’aquests, alguns s’acaben quedant i d’altres no, i els que es queden són els amics de fons”. Després hi ha els amics de quilòmetre zero, “que apareixen pel fet de viure en un lloc i amb qui comparteixes el teu dia a dia”. El màxim a què pot aspirar una persona, conclou Eloi Cordomí, és ser un amic de fons. “És com el mar, que potser no el veus però sempre és allà”.

stats