Gent 27/04/2021

Les empreses de Michael Jackson no hauran de respondre per les acusacions d'abusos al cantant

Una suposada víctima de l'artista les va acusar de facilitadores de menors per al cantant

2 min
Michael Jackson

BarcelonaUn jutge de Los Angeles, als Estats Units, ha determinat que les companyies fundades per Michael Jackson no tenen responsabilitat de protegir els menors que van acusar el cantant d'abús sexual i que, per tant, tampoc hauran de respondre legalment a aquestes denúncies. La demanda va ser presentada el 2013 per Wade Ronson, una de les suposades víctimes que van aparèixer al documental Leaving Neverland i que va acusar les empreses MJJ Productions i MJJ Ventures de facilitar a Jackson l'accés a nens per abusar-ne.

El jutge de la Cort Superior de Los Angeles va determinar que aquestes companyies no tenien la capacitat de controlar Jackson, ja que ell en va ser el propietari fins que va morir el 2009. La demanda ja va ser desestimada quan es va presentar però va tornar als jutjats després que el 2020 l'estat de Califòrnia aprovés una nova llei contra els abusos sexuals a menors. L'advocat de Robson, Vince Finaldi, va anunciar que recorrerà la decisió. "Si la deixéssim passar, crearia un precedent perillós que deixaria milers de nens que treballen en la indústria de l'entreteniment vulnerables a l'abús sexual per part de persones en llocs de poder", va assegurar en un comunicat publicat per la revista Variety.

Una altra de les suposades víctimes que apareixen al documental, James Safechuck, també va presentar una demanda similar que actualment està recorreguda després de ser desestimada. Els hereus de Jackson també estan pendents d'un arbitratge que decidirà si HBO els ha d'indemnitzar pel polèmic documental Leaving Neverland, que explora les acusacions d'abusos sexuals contra el Rei del Pop.

Els advocats del patrimoni de Jackson demanen a HBO més de 100 milions de dòlars a l'acusar la cadena de difamar l'artista, no incloure la seva versió dels fets i trencar un acord de "no menyspreu" signat entre el canal i el músic el 1992. La denúncia es basa en un antic acord que va aconseguir HBO per emetre Michael Jackson live in Bucharest: The Dangerous Tour, un concert de l'artista el contracte del qual incloïa una clàusula per la qual el canal es comprometia a no fer cap tipus de comentaris o pràctiques que poguessin "denigrar" Jackson o els seus representants. En la seva defensa, HBO va afirmar que aquesta clàusula és "irrellevant" per a aquest cas i va acusar els hereus de Jackson de voler silenciar víctimes d'abús sexual.

stats