CALOR DIGITAL

Miren Jaurne: “Si el meu llibre ajuda algú, tot haurà tingut sentit”

Nascuda a Madrid però criada a Móstoles, Jaurne lluita des d’aquesta ciutat de la perifèria madrilenya contra el bullying i a favor de la bellesa real

Nascuda a Madrid però criada a Móstoles, Miren Jaurne ( @soymimixxl) lluita des d’aquesta ciutat de la perifèria madrilenya contra el bullying i a favor de la bellesa real. Defensant aquestes causes a les xarxes -on té més de 170.000 seguidors només a YouTube- ha acabat escrivint La Venus que rompió el espejo (Ed. Zenith). En el seu debut editorial, aborda el greu assetjament escolar que va patir i les conseqüències que li va produir: des de la bulímia fins al consum de drogues.

Com seria el teu estiu ideal?

Viatjar, viatjar i viatjar. Tinc pendent un road trip Holanda-Alemanya-Polònia. Mai he estat en un creuer i aprofitaria també. Per fugir de la calor, un creuer pel nord d’Europa seria ideal. I també passaria unes setmanes descobrint el que em queda d’Escòcia, que és el meu destí favorit.

Com serà el teu estiu real?

El meu estiu serà bastant diferent, per desgràcia (riu). Segueixo amb la meva feina d’oficina en horari nocturn, el canal de YouTube no hi entén de vacances, en les pròximes setmanes em toca un trasllat... Però, afortunadament, la casa nova disposa de piscina, així que les meves estones d’oci les vaticino no gaire lluny d’allà.

¿Ha canviat molt la teva vida la publicació del teu últim llibre?

El canvi més immediat és l’enrenou de viatges i signatures, tot i que ho faig a gust. També ha fet que moltes persones que llegeixen La Venus que rompió el espejo m’expliquin a través de les xarxes els casos de bullying que han viscut de prop. També m’impressiona com gent molt propera a mi no s’adonava del que m’estava passant.

T’has tret un pes de sobre?

No, més aviat diria que m’ha suposat “un pes” fer un viatge a la memòria per reviure amb detall aquestes experiències i poder plasmar-les al llibre. Però bé, si ajuda algú, haurà tingut tot el sentit del món.

Tens molts seguidors. ¿El pren molt temps la teva feina a les xarxes?

Jo segueixo catalogant la meva “feina” a les xarxes com un hobbie, ja que ja passava part del meu temps lliure editant, creant contingut, escrivint... L’única diferència és que ara tinc un compromís amb els meus seguidors i uns dies que sé que esperen vídeo.

Com eren els teus estius de petita?

Els estius eren sinònim de Galícia. Des dels dies de platja a la Costa da Morte als tiberis familiars al poble. També la desfilada de moros i cristians de Guardamar del Segura, que sempre coincidia amb les nostres vacances allà i ho gaudia moltíssim.

Què et queda per veure del teu propi país?

Molts llocs! Encara tinc pendents 4 de les 7 illes Canàries per conèixer, les illes Cíes, no he estat a l’arxipèlag balear... Mèrida, Còrdova, Barcelona, Salamanca... Molts! He viatjat molt menys per Espanya del que m’hauria agradat.

¿Creus que podràs apagar el mòbil al llarg de l’estiu?

I tant! No soc gens addicta al mòbil. En els moments de relax o les estones de gaudi amb els amics cal gaudir de la companyia.