Hollywood

El poble d'Itàlia que no vol Johnny Depp com a veí

L'actor nord-americà vol comprar una fortificació a prop de Torí per 4,8 milions d'euros

2 min
Johnny Depp es deixa mimar 
pel príncep de l’Aràbia Saudita

BarcelonaPer preparar-se un personatge hi ha actors que s'endinsen en els entorns de la figura que han d'interpretar, segueixen dietes estrictes o s'aïllen dels cercles més propers. L'estratègia de Johnny Depp ha estat diferent: ha decidit que vol comprar un castell a un poble del nord d'Itàlia. Aprofitant que està rodant el biopic de l'artista italià Amedeo Modigliani i després d'haver participat en la palatina Jeanne du Barri, l'actor nord-americà ha agafat el gust per la història europea.

Depp s'ha encapritxat d'una fortalesa de 4,8 milions d'euros situada al poble de Montalto Dora, a menys de dues hores de Torí. El castell, que data de la primera meitat del segle XII i va ser reformat entre els segles XIV i XV, té, ni més ni menys, 11 habituacions, 13 lavabos i una capella del segle XV, a més de 22.000 metres quadrats de terreny. La propietat ja ha estat visitada en diferents ocasions per l'actor amb la companyia del seu company de repartiment Riccardo Scamarcio amb la intenció de valorar les opcions de compra i remodelació.

Per a Montalto Dora, de 3.300 habitants, la fortificació és el símbol de la localitat i icona de la història de la zona. L'estima que els habitants del poble tenen pel castell ha fet que no els faci gaire gràcia que passi a ser propietat d'una personalitat sense vincle amb el territori, tal com explica el diari Corriere della Sera. A més, temen que si finalment Depp compra el castell, la tranquil·litat i el silenci de la zona s'acabin per l'efecte crida que puguin generar entre els fans de l'actor o els curiosos que vulguin veure la propietat del protagonista de Pirates del Carib.

L'alcalde del poble, Renzo Galletto, ha expressat al diari New York Post que seran "molt estrictes a l'hora d'aplicar les ordenances de planificació urbanística i de protecció del castell" si finalment la propietat acaba en mans de Depp. Galletto ha insistit en el fet que el castell és un lloc d'interès comunitari, una etiqueta europea que "porta implícites algunes normes que cal respectar", com per exemple tot el que implica fer construccions dins i fora del castell per a les quals "són necessaris molts permisos i requisits".

Dels Savoia a Depp

Però des de l'Ajuntament de Montalto Dora poc poden fer per impedir la venda. Aquesta seria la primera vegada en els 900 anys d'història del castell que l'edifici acabi en mans d'algú que no procedeix d'una família reial o aristocràtica. Durant 300 anys va ser propietat de la família Savoia, que el va perdre per la conquesta del marquès de Harcourt. Posteriorment, va caure en mans de la família aristocràtica Ramezzana, que són els actuals propietaris i els que han pres la decisió de vendre'l després de diferents reformes i reconstruccions.

Si la transacció milionària es dugués a terme, aquest seria el segon castell propietat de Depp, després que el 2022 comprés una rèplica d'un castell bavarès digna d'una pel·lícula de terror situada a l'oest de Hollywood.

stats