Gent 19/04/2021

El funeral del príncep Felip d'Edimburg va ser seguit per més de 13 milions de persones al Regne Unit

Tres cadenes van emetre simultàniament la cerimònia

2 min
La reina d'Angleterra entrant al funeral

BarcelonaMés de 13 milions de persones van seguir dissabte en directe per televisió la retransmissió de les exèquies fúnebres del príncep Felip, duc d'Edimburg, consort de la reina Elisabet II d'Anglaterra, segons ha informat la BBC. La corporació pública britànica va retransmetre l'acte al minut, des dels preparatius previs a la processó del seguici fúnebre i el servei celebrat a la capella de Sant Jordi, adjacent al castell de Windsor, on el dia 9 el príncep Felip va morir als 99 anys. La cadena va dedicar gairebé quatre hores a narrar l'esdeveniment històric, a càrrec del veterà periodista Huw Edwards.

El canal públic ha informat que just després de l'hora d'inici del servei religiós, oficiat pel degà de Windsor i l'arquebisbe de Canterbury, la xifra d'espectadors es va elevar a 11,3 milions de persones connectades amb el canal, i entre aquesta hora i les 15 GMT –el que va durar la cerimònia– 11 milions de ciutadans van seguir els esdeveniments. A ITV van ser 2,1 milions els telespectadors que van presenciar el sepeli per televisió, i uns 450.000 els que van escollir Sky, segons assenyala la BBC. En total, més de 13 milions de persones, comptant les xifres exactes, segons informa Efe. Quan es va anunciar la defunció del duc el dia 9, la corporació pública va alterar la seva programació i va cancel·lar programes per emetre especials sobre el consort de la reina, una decisió que li va reportar 110.000 queixes de teleespectadors, un rècord en la història de la televisió d'aquest país.

A Catalunya el seguiment va ser molt menor però destacable, si hem de jutjar per les audiències habituals dels canals per on es va emetre. El Canal 24h de Televisió Espanyola va ser seguit aquí per 184.000 espectadors i va obtenir un 4,3% del share. En aquest mateix canal estrictament informatiu, però en el conjunt de l'Estat, la xifra de seguiment va ser menor que a Catalunya, d'un 3,5% del share, amb 439.000 espectadors.

stats