Jorge Javier Vázquez, operat d'un aneurisma cerebral

El presentador ha explicat què li ha passat al seu blog de la revista 'Lecturas'

Jorge Javier Vázquez va patir dissabte una "hemorràgia subaracnoïdal d'origen aneurismàtic", segons consta a l'informe mèdic que aquest dimecres ha difós el grup Mediaset en nom seu. Es tracta d'un vessament cerebral que es produeix a l'espai subaracnoïdal, situat entre dues de les membranes que protegeixen el cervell. Segons l'informe, el presentador de Telecinco va ser operat "per via endovascular" i el resultat de la intervenció ha sigut "plenament satisfactori". 

Arran d'això Vázquez va haver de cancel·lar diumenge una actuació teatral a la localitat navarresa de Tudela. En aquell moment ja es va informar que el presentador havia tingut un problema de salut que l'havia obligat a ingressar a l'hospital, però fins ara no se sabien més detalls de la seva situació. L'informe difós avui indica també que el conductor de 'Sálvame' ha sigut tractat a l'Hospital Universitari Sanitas La Zarzuela de Madrid, i que "ha estat en tot moment conscient, sense afectacions neurològiques i hemodinàmicament estable". "L'evolució del seu quadre clínic està sent favorable", afegeix la nota. 

Jorge Javier Vázquez segueix hospitalitzat

La recuperació del presentador ha estat prou ràpida com perquè en seguida es pugui posatr davant l'ordinador a escriure un 'post' al seu blog de la revista 'Lecturas', on ha explicat tot el que li ha passat. "Dimarts comença al fer-me mal el cap. Una mica. L'atribueixo al cansament. Dimecres a la nit me'n vaig a dormir amb un mal que comença a ser insofrible", comença el badaloní a la carta que ha publicat a la web, on afirma que aquesta situació va anar en augment fins al dissabte, quan es va despertar de matinada de la preocupació i el dolor. "Penso en el tumor que va matar el meu pare i la seva tieta. I el que més m'inquieta no és la meva mort, sinó com explicar-li a la meva mare".

A les dotze del migdia de diumenge decideix acudir a urgències d'un hospital on li fan un escàner en què els metges veuen "una taqueta en el cervell que pot ser un problema vascular congènit" i que li recomanen fer-se una ressonància per descartar qualsevol problema major. En aquell moment, explica que ja va cancel·lar la seva aparició a 'Sálvame Deluxe' i també la funció de la seva obra de teatre.

"Les conseqüències podrien haver estat tràgiques"

"Dimarts al matí. Ja estic en planta. Vull dir que ahir vaig passar la nit a l'UCI perquè em van haver d'operar d'urgència. [...] Al quiròfan el doctor em va dir que havia vist una cosa gravíssima, que havíem de operar aquell mateix dia, al més aviat possible. Diagnòstic: aneurisma congènit que ha desembocat en una petita hemorràgia. Ha estat lleu. Podria haver estat pitjor. Moltíssim pitjor", assegura el presentador, que tampoc amaga la sorpresa que es va emportar quan ja estava operat i recuperant-se, dimarts a la tarda.

"A les sis de la tarda ha vingut el doctor. I ha vingut a dir-me que ara que havien passat les hores era qüestió de parlar clarament. També vaig patir un ictus. Les conseqüències podrien haver estat tràgiques. [...] Ara toca repòs absolut i encara són molt importants les hores posteriors a l'operació. [...] I ara ja no puc seguir perquè llavors no paro de plorar. Gràcies", tanca Vázquez, a qui li han col·locat dos 'stent' al cervell.

Corredera i González, els substituts

Mediaset no precisa fins quan està previst que el presentador continuï de baixa. De moment, Carlota Corredera ha agafat les regnes de 'Sálvame', i està previst que Jordi González assumeixi la conducció de 'Gran Hermano Dúo', del qual fins ara també es feia càrrec Vázquez. 

Més continguts de